Google Türkiye'deki kullanıcıların verilerini satıyor mu? İşte Google'nin TBMM'ye cevabı

Google, TBMM bünyesinde yer alan Meclis Dijital Mecralar Komisyonu'na 36 sayfalık bir rapor sunarak, gizliliğe dair merak edilen soruları yanıtladı.

Google Türkiye'deki kullanıcıların verilerini satıyor mu? İşte Google'nin TBMM'ye cevabı
Google Türkiye'deki kullanıcıların verilerini satıyor mu? İşte Google'nin TBMM'ye cevabı
GİRİŞ 08.06.2022 10:35 GÜNCELLEME 08.06.2022 10:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Google, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBBM) bünyesindeki Meclis Dijital Mecralar Komisyonu'na 36 sayfadan oluşan detaylı bir rapor iletti. Arama motorunun işleme mantığı, sahip olduğu algoritma ve gizliliğe dair neler yapıldığı raporda detaylıca yanıtlandı. 

Google, komisyona verdiği raporda Türkiye'ye özgü bir algoritmanın olmadığının altını çizdi kullanıcılara mümkün olan en ilgili sonuçların sağlandığını vurguladı. 

KULLANICILAR ARAMA SONUÇLARI İLE MANİPÜLE EDİLMİYOR

Arama sonuçları ile kullanıcıların asla manipüle edilmediğini belirten Google, raporda konuyla ilgili "siyasi amaçlarla saptırmak Google faaliyetlerine zarar verir" dedi. "Muhalif görüşlere ve muhalif sitelere öncelik veriliyor” eleştirisine ise sahip oldukları algoritmanın siyasi eğilim gibi öznel kavramların analizi için tasarlanmadığını belirterek cevap verdi.

VERİLERİ ASLA SATMIYORUZ

Raporda kişisel verilerin asla satılmadığının da altı çizildi. Ayrıca kişisel verilerin elde edilme girişimlerinin de yenilikçi teknolojilerle engellenebildiği aktarıldı.

Şirket, algoritmaların güncel olaylara ilişkin bir içeriğin doğru veya yanlış olup olmadığını belirlemediğini söyleyerek, dezenformasyonla mücadele için büyük bir çaba sarf ettiklerini vurguladı. Bu kapsamda 2021 yılında 6 milyondan fazla yanıltıcı içeriğin Youtube'dan kaldırıldığı bilgisine yer verildi.

 

 

KAYNAK: TRT
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan dolan. Satmiyoruz o zaman kimle paylasiyosunuz. Gogleye sorunca alcagin cevap bu olur. Ecevitte abdye sorsaydi gladyo var mi yok. Bizde ciya var delta var 1000cesit turev var ama gladiyö yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'