Microsoft, Internet Explorer'in fişini çekmeye hazırlanıyor

Micorosft, Edge tarayıcısını tanıttıktan sonra Internet Explorer'a olan desteğini sonlandırmış ancak kullanıma tamamen kapatmamıştı. Microsoft'tan gelen yeni habere göre 15 Haziran'dan itibaren Internet Explorer'in çalışması engellenecek.

Microsoft, Internet Explorer'in fişini çekmeye hazırlanıyor
Microsoft, Internet Explorer'in fişini çekmeye hazırlanıyor
GİRİŞ 13.06.2022 14:05 GÜNCELLEME 13.06.2022 14:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Microsoft Internet Explorer kullanımdayken kullanıcılar arasında "daha iyi bir tarayıcı indirmek için bir numaralı tarayıcı Internet Explorer'dir" şeklinde espri yapılıyordu. Microsoft bu imajını kurtarmak için Internet Explorer'in 11. sürümünü yayınladı. Ancak kullanıcılardan beklediği ilgiyi bir türlü göremedi. Bunun üzerine Microsoft, Internet Explorer projesini tamamen bitirmedi ancak yeni arayüz ve eklenti desteğiyle Edge tarayıcısını kullanıma sundu. 

Microsoft'un 27 yıllık tarayıcı yolculuğunda, Internet Explorer için yolun sonu göründü.  Microsoft, Internet Explorer'ı 1995 yılında Windows 95 için bir eklenti paketi olarak tanıttı. Daha sonra, Windows'un ayrılmaz bir parçası olarak tüm kullanıcılara sunuldu. Hatta kullanıcılar için Internet Explorer'i zorunlu tuttuğu gerekçesiyle tröst olmakla suçlandı. Buna rağmen bir türlü başarı elde edilmedi. Kaybettiği bu imajı Chromium tabanlı Edge ile bir nebze olsun kurtarabildi.

15 HAZİRANDA TAMAMEN KAPATILACAK

Sonunda Microsoft pes ederek Internet Explorer'in fişini tamamen çekmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda Microsoft 365 ve diğer uygulamalar için Internet Explorer 11 desteği sonlandırılmıştı. Şimdi ise eski tarayıcının 15 Haziran'dan itibaren çalışması engellenecek.

Internet Explorer, yüzde 95 kullanıcı payıyla 2003 yılında en popüler tarayıcıydı.Ancak diğer tarayıcılara ayak uyduramadığı için büyük bir düşüş yaşadı. Microsoft, 2016'dan beri Internet Explorer'ın yeni sürümlerini piyasaya sürmeyi bırakmıştı. Chromium tabanlı yeni Microsoft Edge ise şu anda dünyada en çok kullanılan ikinci tarayıcı konumunda.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • çetin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonlandırmak yerine revize edilebilirdi bence 27 yılık bir yazılımı neden bititirsin güncelle ve daha iyisini üret sırf yenisini satabilmek için yok ediyorlar bence paalama yanlış güveni yok ediyorlar.
    Cevapla
  • afacan 1 yıl önce Şikayet Et
    zaten bir suru var onlari deneyin opera cok iyi idi son zaman durmadan sifre yenide gir de morel bozluyor sana ne benim sifre den
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor