Microsoft Edge'ye VPN özelliği geldi

Microsoft tarafından geçtiğimiz aylarda Edge tarayıcısına VPN entegre edileceğinin duyurulmasının ardından beklenen özellik kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Microsoft Edge'ye VPN özelliği geldi
Microsoft Edge'ye VPN özelliği geldi
GİRİŞ 13.06.2022 17:46 GÜNCELLEME 13.06.2022 17:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Microsoft, Edge tarayıcısında iyeni bir VPN benzeri güvenlik özelliği olan Edge Secure Network'ü test etmeye başladı. Bu yeni özellik, kafede, restoranda, havaalanında veya diğer halka açık yerlerde herkese açık Wi-Fi ağlarına bağlanırken güvenli bir gezinti deneyimi sunmayı vaat ediyor.

Cloudflare ile ortaklaşa oluşturulan bu özellik, cihazınızın IP adresini maskeliyor, verileri şifreliyor. Bağlantı, konuma en yakın yerdeki en Cloudflare sunucusu üzerinden sağlanıyor. Böylece Opera ve Firefox gibi diğer popüler tarayıcılardan sonra, Microsoft'ta Edge tarayıcısına yerleştirilmiş ücretsiz bir VPN hizmeti sunmuş oldu.

Edge Secure Network şu anda Edge Canary build 104 ve daha yeni sürümlerde kullanılabiliyor. Erken ön izlemenin bir parçası olarak Microsoft, kullanıcıların özelliği test etmeleri için ücretsiz 1 GB'lık aylık kota sunuyor. Daha yüksek veri sınırları Edge'in kararlı sürümünde açılacak. Ancak daha fazla kotanın ücretli bir abonelik ile kullanıcılara satılacağı düşünülüyor. Ayrıca, tarayıcının VPN özelliğine erişmek için Microsoft hesabına giriş yapılması gerekiyor. Rakibi Opera'da ise kullanıcıdan herhangi bir şekilde giriş yapması istenmiyor ve kullanıcılara sınırsız kota sağlanıyor. Bu açıdan çoğu kullanıcı Edge'nin VPN özelliğini mevcut şartlarla tercih etmeyecek gibi duruyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi de hesap ile girdin mi yine senin kim oldugun ne yaptigin belli olur hesap ile girilen yerde hic bir sey gizli degil zaten diger sekil de gizli degil de o zaman daha fazla koz verirsin ellerine
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir