Avrupa'da cep telefonu kiralama hizmeti veren firma sayısı artıyor

Tüm dünyada fiyatların yükselmesinden dolayı kiralama hizmeti veren firma sayısı her geçen gün artıyor. Bu kapsamda Avrupa'da cep telefonu kiralayan firma sayısında artış yaşanıyor.

Avrupa'da cep telefonu kiralama hizmeti veren firma sayısı artıyor
Avrupa'da cep telefonu kiralama hizmeti veren firma sayısı artıyor
GİRİŞ 15.06.2022 17:48 GÜNCELLEME 15.06.2022 17:48

Fiyatların yükselmesinden dolayı klasik mülkiyet anlayışı tüm dünyada değişiyor. Birçok tüketici satın almak yerine kiralamayı tercih ediyor. Bu bağlamda araba, bisiklet, tablet, oyun konsolu hatta kulaklık kiralanabilen firmaların sayısı Avrupa'da giderek artıyor.

Avrupa'da telefon kiralama hizmeti veren ve telefon üreticisi olan Fairphone, cep telefonlarında örnek olabilecek bir kiralama hizmeti sundu. “Fairphone Easy” adı verilen abonelik yöntemi Hollanda'da müşterilerin beğenisine sunuldu 

Fairphone Easy'e beş yıllık abone olunduğunda müşteriler aylık 21 euro ücret ödüyor. Fairbone abonelik süresi boyunca müşterilere sınırsız garanti sunuyor. Eğer size verilen telefonu uzun süre temiz kullanmayı başarabilirseniz abonelik süresi boyunca aylık 8 euroya kadar indirim yapılıyor. 

Abonelik önceden telefonun ekranına uygulanmış bir ekran koruyucusu ve bir kılıf ile 256 GB depolama alanına sahip yeşil bir Fairphone 4 model telefon ile başlatılıyor. Abonelik süresi boyunca telefon zarar görürse firma sınırsız garanti kapsamında müşterilerden hiçbir ücret almadan telefonu onarıyor. Eğer onarılamayacak durumdaysa sağlam kalan parçaları yedek parça olarak ayırıyor ve müşteriye sıfır bir telefon veriyor.

Fairphone 4

Servis ücretlerinin ve telefon ücretlerinin arttığı bir zamanda ülkemizde de benzer hizmetlerin tüm dünyada olduğu gibi artması muhtemel gibi duruyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi