Facebook, TikTok ile rekabet edebilmek baştan aşağı yenilecek

TikTok'un özellikle gençler arasında yaygınlaşması Facebook ve Instagram'ın kullanıcı sayısında ciddi bir düşüşe neden oldu. Meta şirketi bu sorunun önüne geçebilmek için Facebook'u baştan aşağı değiştirmeyi planlıyor.

Facebook, TikTok ile rekabet edebilmek baştan aşağı yenilecek
Facebook, TikTok ile rekabet edebilmek baştan aşağı yenilecek
GİRİŞ 16.06.2022 09:18 GÜNCELLEME 16.06.2022 09:18

Mark Zuckerberg ve diğer Meta yöneticileri, en büyük önceliklerinin şu sıralar TikTok ile rekabet etmek olduğunu söylemişlerdi. Bu kapsamda Facebook'un içeriği baştan aşağı değiştirilecek.

İddialara göre Facebook'ta kişilerin akışında artık sayfalardan, içerik oluşturuculardan ve henüz takip edilmeyen kişilerden önerilen içerikler yer alacak.  Meta'da Facebook uygulamasının baş ismi Tom Alison'un söylediği iddia edilen bir açıklamada, Facebook TikTok'un "Sizin İçin" beslemesine benzer şekilde önerilere dayanan bir tasarımı amaçlıyor. Alison, Facebook'ta yapılacak değişikliği "Keşif Moturu" olarak niteliyor.

Yeni tasarımda kullanıcılar akışlarında arkadaşlarından ve ailelerinden daha az gönderi görecekler. Plan ayrıca, kullanıcıları söz konusu “Keşif Motoru”ndan daha fazla içerik paylaşmaya teşvik etmek amacıyla Messenger'ın Facebook uygulaması ile yeniden bütünleştirmeyi amaçlıyor.

Meta'nın bu değişiklikleri Facebook uygulamasına ne zaman getireceği henüz bilinmiyor ancak bu özelliklerin bazıları zaten Instagram'da da bulunuyor. Bu nedenle şirketin bu değişiklikleri kısa bir süre içerisinde hayata geçireceği tahmin ediliyor.

Yeni tasarımla Facebook'a yapılacak büyük değişikliklerle sosyal ağdan “Keşif Motoru”na dönüşen bir uygulama olacak. Zuckerberg daha önce yaptığı bir açıklamada kullanıcıların sosyal grafikleri üzerinde yapay zeka odaklı önerileri öne çıkarmak için yayınların dinamiklerini değiştirecek bir "büyük değişimin" ortasında olduklarını söylemişti.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam