Internet Explorer için 6 bin liraya mezar taşı yaptırdı

Güney Kore'de yazılım mühendisi olan Jung Ki-young, 15 Haziran'da Internet Explorer web tarayıcısını Microsoft'un kapatmasının ardından yaklaşık 6 bin TL değerinde mezar taşı yaptırdı.

Internet Explorer için 6 bin liraya mezar taşı yaptırdı
Internet Explorer için 6 bin liraya mezar taşı yaptırdı
GİRİŞ 19.06.2022 10:40 GÜNCELLEME 19.06.2022 10:40

Microsoft'un 27 yılın ardından Internet Explorer'i tamamen kapatması dünyada geniş yankı uyandırdı. Ancak en dikkat çekici tepkiyi Güney Koreli olan Jung Ki-young ismindeki bir yazılım mühendisi verdi. Ki-young, 6 bin Türk lirasına karşılık gelen 430 bin Güney Kore Wonu harcayarak bir mezar taşı yaptırdı. Ki-young ayrıca bu mezar taşının hazırlanması için bir ay büyük bir çaba gösterdi.

Mezar taşında, Explorer'ın meşhur "e" logosu ve doğum tarihi ile ölüm tarihi yer aldı. Ayrıca mezar taşında İngilizce olarak "Diğer tarayıcıları indirmek için iyi bir araçtı"  yazısına yer verildi.

Mezar taşı şu anda Gyeongju kentinde kardeşi tarafından işletilen bir kafede sergileniyor. Mezar taşının viral olmasından sonra yerli ve yabancı birçok turist fotoğraf çekilmek için Gyeongju'ya seyahat ediyor.

 Ki-young verdiği demeçte, "Baş belasıydı, ama ben buna aşk-nefret ilişkisi diyebilirim çünkü Explorer'ın kendisi bir zamanlar bir çağa hükmediyordu" diyerek duygularını ifade etti. Ayrıca mezar taşıyla insanları güldürmek istediğini, ancak şakanın dünya çapında ilgi görmesine şaşırdığını söyledi.

1995'te piyasaya sürülen Internet Explorer,  Windows işletim sistemiyle birlikte milyarlarca bilgisayara önceden yüklenmiş olarak geldiği için on yıldan fazla bir süredir dünyanın en çok kullanılan taratıcısı olmuştu. Ancak 2000'lerin sonlarında Google'ın Chrome'nin karşısında liderliğini kaybetmeye başladı ve yavaş olduğu gerekçesiyle internette alay konusu oldu.

Microsoft, 27 yılın ardından 15 Haziran'da Internet Explorer'i tamamen kapatarak yeni ve daha hızlı tarayıcısı Microsoft Edge'ye odaklanacağını duyurdu.

KAYNAK: REUTERS
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor