Bugün Florida'da yer alan Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'ndan fırlatılan bir Falcon 9 roketi, Globalstar şirketi için yörüngeye bir iletişim uydusu taşıyordu. Kalkıştan on dakika sonra, Falcon 9'un ilk aşamas , Florida kıyılarında Atlantik Okyanusu'nda konuşlanmış SpaceX insansız gemisine başarıyla dikey bir iniş gerçekleştirdi.

Bu, SpaceX'in 36 saat içerisinde Falcon 9 ile başarıya ulaşan üçüncü göreviydi. Şirket, 17 Haziran Cuma günü NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden 53 Starlink internet uydusunu, 18 Haziran Cumartesi günü ise Kaliforniya'daki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden Alman ordusu için bir radar uydusu fırlatmıştı.

Ayrıca Falcon 9 roketi ile 17 Haziran Cuma  yeni bir rekor kırıldı. Aynı Falcon 9 roketi toplamda 9 kez başarıyla fırlatıldı ve tekrar başarıyla dikey iniş gerçekleştirildi. 

SpaceX, bu yıl çalışmalarına hız verdi. Bugün yapılan fırlatış ile şirket, Falcon 9 roketleri ile 2022 yılında 26'ıncı başarılı görevine imza attı. Henüz yılın ortası olmasına rağmen SpaceX gibi genç bir şirket için bu sayının büyük bir başarı olduğu ifade ediliyor. 

Yorumlar 0 Yorum Var