Xbox Cloud Gaming'e klavye ve fare desteği geliyor

Şu anda Microsoft tarafından geliştirilen ve Beta aşamasında olan Xbox Cloud Gaming, yakında klavye ve fare desteğine kavuşacak.

Xbox Cloud Gaming'e klavye ve fare desteği geliyor
Xbox Cloud Gaming'e klavye ve fare desteği geliyor
GİRİŞ 22.06.2022 14:49 GÜNCELLEME 22.06.2022 14:49

Microsoft, Xbox oyunlarını televizyonlara, bilgisayarlara, telefonlara ve tabletlere aktaran Xbox Cloud Gaming (xCloud) hizmetine fare ve klavye desteği eklemeye hazırlanıyor. Yazılım devi, oyun geliştiricileri fare ve klavye desteğini eklemesi ve Xbox Cloud Gaming'de gecikme iyileştirmeleri yapmaları için teşvik edecek.

xCloud, Microsoft'un dünyadaki 140 ülkeyi destekleyen 54 Microsoft Azure bulut bilişim merkezi üzerinden çalışıyor. Servis, ilk olarak dokunmatik ekran kontrolleriyle veya Bluetooth üzerinden Xbox kontrol cihazlarıyla telefonlarla çalışmak üzere hizmete sunulmuştu. Zamanla tüm cihazlarda çalışır hâle gelen xCloud yakında klavye ve fare desteğini de kavuşacak.

xCloud, kullanıcılarının bir fare ve klavye kullanarak PC oyunları yerine Xbox oyunlarını oynamasına izin veriyor. Sea of ​​Thieves , Minecraft , Halo Infinite ve hatta Fortnite gibi oyunlara Xbox Cloud Gaming aracılığıyla fare ve klavyeyi desteği şimdiden eklendi.

Fare ve klavye desteğinin yanı sıra Microsoft, geliştiricilere oyunlarında akış gecikmesini iyileştirmenin daha fazla yolunu sunuyor. Microsoft, genel olarak 72 ms'ye varan gecikme süresi tasarrufu sağlayabilen yeni bir API'si üzerinde çalışıyor. 

Xbox Cloud Gaming, oyunları mobil cihazlarda 720p, PC'de ve web'de ise 1080p olarak ölçeklendiriliyor. Microsoft yakında 4K desteği de sunmaya hazırlanıyor. İlk aşamada Xbox TV uygulaması için 1440p veya 4K desteği gelecek. 

Xbox Cloud Gaming alternatifi olarak ülkemizde en çok kullanılan bir diğer bulut oyun servisi Geforce Now. Geforce Now, Türkiye'deki kullanıcıların en az gecikme ile oyun oynayabilmesi için Turkcell ortaklığında Türkiye'de de sunucu bulunduruyor. Gelecekte bu servislerin gelişmesi oyun oynamak için yüksek fiyatlarda bilgisayar alma ihtiyacını ortadan kaldırabilir. 

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!