Samsung darbeye ve suya dayınıklı en ucuz telefon Galaxy XCover 6 Pro'yu tanıttı

Samsung, Temmuz 2022'de Avrupa, Asya ve Orta Doğu'daki belirli pazarlarda satışa sunacağı yeni telefon modeli Galaxy XCover 6 Pro'yu tanıttı. Telefonun en dikkat çeken özelliği suya ve darbeye karşı dayanıklı olması.

Samsung darbeye ve suya dayınıklı en ucuz telefon Galaxy XCover 6 Pro'yu tanıttı
Samsung darbeye ve suya dayınıklı en ucuz telefon Galaxy XCover 6 Pro'yu tanıttı
GİRİŞ 01.07.2022 17:56 GÜNCELLEME 01.07.2022 18:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Samsung'un Galaxy XCover serisi birkaç yıldır piyasada yer alıyor. Xcover serisi Galaxy telefonlarının daha dayanıklı bir versiyonu olarak ön plana çıkan bir model. Galaxy XCover serisi Türkiye'de hiçbir zaman satılmadı ancak Samsung yeni tanıttığı Galaxy XCover 6'nın Avrupa, Asya ve Orta Doğu'daki belirli ülkelerde ilk kez satılmaya başlanacağını duyurdu. Galaxy XCover 6 için yeni pazarlardan bir tanesi Türkiye olabilir.

Bu yeni model, sağlamlaştırılmış bir tasarıma, MIL-STD-810H ve IP68 derecelerine sahip. Bu suya ve yere düşmelere dayanıklı olduğu anlamına geliyor.

Ekran 6,6 inç boyutunda, ekran yenileme hızı 120 Hz. Ekran çözünürlüğü ise 1080x2408 piksel

​Telefon Snapdragon 778G 5G işlemcisinden güç alıyor. Bu işlemciye ise 6 GB RAM eşlik ediyor.

Telefonun ön kamerası 13 megapiksel ve f/1/8 diyafram açıklığına sahip. Bu sayede ışığın yetersiz olduğu ortamlarda kaliteli fotoğraflar çekilebiliyor ve görüntülü görüşmeler yapılabiliyor. 

Arka tarafında ise iki adet kamera bulunuyor. Ana kamera 50 MP ve f/1.8 diyafram açıklığına sahip. İkinci kamera ise 8 MP 123 derece geniş açı lense ve f/2.2 diyafram açıklığına sahip. 

15W hızlı şarjı da destekleyen telefon 4050 mAh pil ile piyasaya sürüldü. En dikkat çeken özelliği bataryanın değiştirilebilir olması. Bu sayede pil ölse bile kullanıcı pil değişimini kolayca yapabiliyor. Telefon USB Type-C ile şarj oluyor.

Galaxy XCover 6, 5G desteğine sahip ve Android 12 ile geliyor. Ayrıca beş yıl boyunca güvenlik güncellemesi alacak.

XCover6 Pro, Temmuz 2022'de, yalnızca "Avrupa, Asya ve Orta Doğu'daki belirli pazarlarda" satışa sunulacak. Samsung, diğer bölgelere "daha sonraki bir tarihte" satışa çıkarılacağını belirtti. Telefonun bir önceki modeli XCover 5 Türkiye'de hiçbir zaman satışa çıkarılmadı.

Türkiye'de suya ve darbelere karşı telefon sayısı oldukça az. Samsung markasıyla dayanaklı bir telefonun piyasaya sürülmesi kullanıcılar için iyi bir alternatif olabilir. Telefonun satış fiyatının tahminen 450 dolar olması bekleniyor. Bu da telefonun yaklaşık 7 bin 500 TL olacağı anlamına geliyor. Bu fiyat suya ve toza dayanıklı telefonlar arasında  XCover 6'yı en ucuz telefon yapıyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Aziz 1 yıl önce Şikayet Et
    eski modelinin türkiyeye hiç gelmemiş olması ve türkiyede dayanıklı telefonların az bulunması bilgisi için teşekkürler takip ettiğim bir telefon
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi