Yapay zekâ canlandı diyen çalışanın Google ile ilişiği tamamen kesildi

Geçtiğimiz günlerde Blake Lemoine isimli bir çalışan yapay zekâ canlandı demesi üzerine Google tarafından ücretsiz izne çıkartılmıştı. Lemoine'nin bu ifadesi Google tarafından affedilmedi ve çalışanın işine son verildi.

Yapay zekâ canlandı diyen çalışanın Google ile ilişiği tamamen kesildi
Yapay zekâ canlandı diyen çalışanın Google ile ilişiği tamamen kesildi
GİRİŞ 23.07.2022 11:05 GÜNCELLEME 23.07.2022 11:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Washington Post gazetesine Google'ın LaMDA adlı yapay zekâsının bilinci olduğunu söyleyen Google mühendisi Blake Lemoine'nin Google ile ilişiği dün tamamen sonlandırıldı.

Google, yapay zekânın canlandığını düşünen çalışanını işten kovduGoogle, yapay zekânın canlandığını düşünen çalışanını işten kovdu

Lemoine, işinin bir parçası olarak Google'ın sohbet robotu LaMDA ile konuşmaya başladı. Yapay zekânın ayrımcı veya nefret söylemi kullanıp kullanamayacağını test eden çalışan daha sonra teknolojinin bilinçli olduğuna inanmaya başladı. Lemoine'ye göre yapay zekâ canlanmıştı.

Çalışan bu bilgiyi bir gazeteyle paylaşmasının ardından bir anda dünya gündemine oturmuştu. Google ise bu gelişme üzerine çalışanın iddialarını hızla yalanlamıştı. 

Çok tartışılmıştı! Google'dan canlandığı iddia edilen yapay zekâ ilgili açıklama geldiÇok tartışılmıştı! Google'dan canlandığı iddia edilen yapay zekâ ilgili açıklama geldi

Ayrıca Google, çalışanını şirketin gizlilik politikasını ihlal ettiği için Haziran ayında ücretsiz izne çıkarmıştı. Bugün ise beklendiği gibi Blake Lemoine Google'dan kovuldu.

Blake Lemoine

Lemoine, Cuma günü şirketten video konferans talebiyle birlikte bir fesih e-postası aldığını söyledi. Google tarafından video görüşmesi sırasında üçüncü bir tarafın bulunmaması istendi. Eski çalışan alternatif seçenekler için avukatlarla görüştüğünü söyledi.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Miro 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam gerçekleri demiş işlerine gelmedimi kovarlar da akıllı adam ise daha iyi iş yine bulur birde googlenin evleri nasıl dinliyor dese o zaman kıyamet kopar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!