Instagram'a karşı imza kampanyası başlatıldı! Instagram'dan yeni açıklama geldi

Bir Instagram kullanıcısı Instagram'ın TikTok'a benzeme çabalarının sonucu olarak yayınlanan yeni sürümünden duydukları memnuniyetsizlik nedeniyle imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasına kısa sürede 200 bine yakın kişi katıldı.

Instagram'a karşı imza kampanyası başlatıldı! Instagram'dan yeni açıklama geldi
Instagram'a karşı imza kampanyası başlatıldı! Instagram'dan yeni açıklama geldi
GİRİŞ 27.07.2022 12:19 GÜNCELLEME 27.07.2022 12:19

Son zamanlarda özellikle TikTok’a rakip olmak için video tarafına yoğunlaşan Instagram, dünya çapında kullanıcılar tarafından sert bir dille eleştiriliyor. Instagram'ın yeni sürümüne karşı Tati Bruening ismindeki kullanıcısı ‘Instagram’ı Yeniden Instagram Yapın’ isimli bir imza kampanyası başlattı. Kampanyaya kısa bir sürede 200 bine yakın kişi imza attı.

Kampanyaya destek verenler arasında Instagram’da en fazla takipçiye sahip olan ikinci kişi Kylie Jenner ile Kim Kardashian da yer aldı. İki ismin kampanyaya katılmasıyla birlikte 360 milyon kişi gönderiyi paylaşarak kampanyaya katıldı.

Tati Bruening tarafından paylaşılan gönderide "Instagram'ı yeniden Instagram yapın (TikTok olmaya çalışmaktan vazgeç, sadece arkadaşlarımın tatlı fotoğraflarını görmek istiyorum)" ifadeleri kullanıldı.

INSTAGRAM YÖNETİCİSİ KÖTÜ GİDİŞATI KABUL ETTİ AMA GERİ ADIM ATMADI

Instagram’ın başkanı Adam Mosseri’den sosyal medya hesabından eleştirilere yanıt verdi. Mosseri, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada yapılan eleştirilerin çoğuna hak vererek Instagram akışının şu anda kötü durumda olduğunu itiraf etti. Fakat yine güncellemelerin devam edeceğini söyleyerek “Net olmak istiyorum, fotoğrafları desteklemeye devam edeceğiz. Bu bizim mirasımızın bir parçası. Ben fotoğrafları seviyorum ve pek çoğunuzun da sevdiğini biliyorum. Fakat dürüst olmam gerek, Instagram’ın giderek daha fazlasının videoya dönüşeceğini düşünüyorum” dedi.

Mosseri’nin bu açıklamaları, yine Instagram kullanıcılarının tepkilerini daha da artırdı.  Kampanyayı imzalayan kullanıcılar, Instagram'dan kronolojik ana sayfa akışının geri getirilmesi, TikTok olmaya çalışmanın bırakılmasını, algoritmanın fotoğrafları öne çıkaracak şekilde güncellenmesini ve içerik üreticilerini dinleyen bir platform olmasını talep ediyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek