Apple tam otonom elektrikli otomobili için Lamborghini'den önemli bir ismi transfer etti

Elektrikli otomobil için uzun süredir çalışmalar yürüten Apple, Lamborghini'den bir yöneticiyi transfer etti. Apple daha önce de Porsche CEO’su Oliver Blume ile görüşmüştü.

Apple tam otonom elektrikli otomobili için Lamborghini'den önemli bir ismi transfer etti
Apple tam otonom elektrikli otomobili için Lamborghini'den önemli bir ismi transfer etti
GİRİŞ 28.07.2022 10:04 GÜNCELLEME 28.07.2022 10:04

Bloomberg'in haberine göre Apple Luigi Taraborrelli ismindeki bir yöneticiyi Lamborghini'den tranfer etti. Taraborrelli, Lamborghini'nin Urus, Huracan ve Aventador gibi modelleri üzerinde çalışan üst düzey yöneticiydi. Ayrıca Taraborrelli, Lamborghini'de 20 yıllık bir kariyere sahipti.

Apple elektrikli tam otonom otomobili için patent başvurularını hızlandırdıApple elektrikli tam otonom otomobili için patent başvurularını hızlandırdı

Apple tam otonom elektrikli otomobili için net bir açıklama yapmadı. Ancak Apple'nin patent başvuruları ve Taraborrelli’yi işe alması şirketin elektrikli bir araba üretmeye kararlı olduğunu gösteriyor.

Apple, daha önce de büyük ses getiren bir potansiyel Porsche ortaklığıyla gündeme gelmişti. Geçtiğimiz aylarda Porsche CEO’su Oliver Blume, üstü kapalı olarak Apple ile “heyecan verici” bir proje üzerinde çalışmak adına görüştüklerini aktarmıştı. Görüşmede neler konuşulduğu halen bilinmiyor ancak iki şirketin Apple’ın ilk elektrikli otomobili için görüştüğü ihtimali üzerinde duruluyor.

Otomobil çalışmalarını oldukça gizli yürüten Apple’ın nasıl bir model üzerinde çalıştığı henüz bilinmiyor. Apple ve elektrikli otomobil ismi ilk kez 2014 yılında Titan Projesi ile gündeme gelmişti.

Daha önce şirketin elektrikli ve tam otonom olması beklenen aracının tanıtım tarihinin 2024 olduğu iddia edilmişti. 

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi