YouTube'daki videoların 60 saniyesi Short'a dönüştürülebilecek

YouTube'un yeni özelliği ile herhangi bir video TikTok benzeri kısa videolara dönüştürülerek 'Short' yapılabiliyor.

YouTube'daki videoların 60 saniyesi Short'a dönüştürülebilecek
YouTube'daki videoların 60 saniyesi Short'a dönüştürülebilecek
GİRİŞ 29.07.2022 17:35 GÜNCELLEME 29.07.2022 17:36

YouTube, içerik oluşturucuların normal videoları Shorts'a dönüştürmesini kolaylaştıran yeni bir araç tanıttı. Bu araca yüklenen herhangi bir videonun altında bulunan "Oluştur"a tıkladıktan sonra "Short'da Düzenle" adlı menüden ulaşılabiliyor.

Yeni özellik, videonun en fazla 60 saniyesini seçmenize ve onu doğrudan metin filtreleri veya ek video ekleyebileceğiniz Short düzenleyicisine yönlendiriyor. 

Short'u yükledikten sonra, videonun altındaki "Created from" bağlantısı aracılığıyla alındığı videoya bağlantı veriliyor. Ancak araç , herhangi bir videodaki içeriği yeniden düzenlemenize olanak tanıyan 'Kırpma'nın aksine, yalnızca kendi içeriğiniz üzerinde çalışıyor. .

Yeni özellik sayesinde videonun en iyi kısmını alarak metin yerleştirebilir ve filtreler ekleyebilirsiniz. Bu sayede içerik videolardaki etkileşimi daha da artırabilirsiniz.

TÜM SOSYAL MEDYA PLATFORMLARI TİKTOK'A BENZEMEYE BAŞLADI

TikTok'un muazzam başarısı sonrası tüm popüler sosyal medya platformları algoritmalarını TikTok'a benzetmeye başladı. Özellikle dün 18 yıl sonra ilk kez gelir kaybı açıklayan Meta, Instagram'ı TikTok'a benzetmek için yoğun bir çaba içerisine girdi. Bu nedenle milyonlarca kullanıcı şirkete sert tepki gösterdi.

GELEN TEPKİLER ÜZERİNE INSTAGRAM TİKTOK'A BENZEME PLANINI ASKIYA ALDI

Instagram kısa süre önce TikTok'a benzemek için tam ekran video olan 'Reels'i yayınlamıştı. Ayrıca 'Keşfet'i de bu doğrultuda güncellemişti. Şirket kullanıcılardan gelen önemli bir tepkinin ardından değişikliği geri çekti.

YouTube, farklı bir izleyici kitlesini çeken daha uzun videolar sunduğu için TikTok tarafından tartışmasız daha az tehdit ediliyor. Yeni araç, içerik oluşturucuların birincil içerikleri için bir tanıtım biçimi olarak Short'u kullanmasını amaçlıyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı