One UI 5'i destekleyen Samsung cihazlara "Bakım Modu" geldi

Samsung'un daha önce Güney Kore'de kullanıma sunduğu "Bakım Modu" One UI 5'i ile tüm dünyaya açıldı. Bakım modu etkinleştirildiğinde servise verilen cihazlarda yer alan dosyalar silmeye gerek olmadan teknisyenlerden gizleniyor.

One UI 5'i destekleyen Samsung cihazlara "Bakım Modu" geldi
One UI 5'i destekleyen Samsung cihazlara "Bakım Modu" geldi
GİRİŞ 25.10.2022 17:45 GÜNCELLEME 25.10.2022 17:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Son yıllarda veri ihlallerin yaşanması ve kişisel bilgilerin internette satışa çıkması tüm akıllı telefon kullanıcılarını tedirgin ediyor. Özellikle tüm verilerinize erişebilen teknisyenlere telefonunuz teslim edildiğinde endişeler daha da artıyor. Bu nedenle birçok kullanıcı servise vermeden önce cihazlarını sıfırlıyor. Ancak servis süreci tamamlandıktan sonra uygulama ve verileri tekrar yüklemek kullanıcıların çok fazla zamanını alıyor.

Samsung, bu sorun için "Bakım Modu" adını verdiği özelliği One UI 5'i destekleyen Samsung cihazlar için kullanıma sundu.

Yeni mod, Ayarlar içerisindeki "Pil ve Cihaz Bakımı" altında yer alan bölümden etkinleştirilebiliyor. 

Bakım modu etkinleştirildiğinde, yüklenmiş uygulamalar, resimler, videolar ve diğer hassas verilere erişimi engelleyen ayrı bir kullanıcı hesabı oluşturuluyor. Ayrıca, üçüncü taraf uygulamaların kullanımını devre dışı bırakılıyor. Ayrıca Bakım modunda oluşturulan tüm veriler veya hesaplar, mod kapatıldığında otomatik olarak siliniyor. Teknisyen bu sayede yalnızca satın aldığınızda telefonunuzda varsayılan olarak yüklü uygulamaları  görebiliyor. 

Samsung One UI 5.0 güncellemesini Galaxy S22 kullanıcılarına sundu. 2023'e kadar bu özellik, Android 13 güncellemesi için uygun olan diğer Samsung akıllı telefonlarda kullanılabilir olacak.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar da zekiler biyometrigini ver turk vs teknisyene gostermeden buluta yukleyim. Teknisyenin kullandigi ag samsung agi degil mi. Bu agin guvenligi var mi olmadigini zaten kendi ifsa etmis. Bu mudur.
    Cevapla
  • Ajska 1 yıl önce Şikayet Et
    Caz yapma boş işler müdürü
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin
CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları Fatih Portakal'ı çileden çıkardı: Yazıklar olsun