iPhone 14 serisinin satışa sunulacağı tarih sızdırıldı

Apple’ın beklenen iPhone 14 ve iPhone 14 Pro için düzenleyeceği lansman tarihi ve yeni Apple ürünlerinin satışa sunulacağı tarih sızdırıldı.

iPhone 14 serisinin satışa sunulacağı tarih sızdırıldı
iPhone 14 serisinin satışa sunulacağı tarih sızdırıldı
GİRİŞ 18.08.2022 11:02 GÜNCELLEME 18.08.2022 11:02

Apple’ın merakla beklenen iPhone 14 serisinin eylül ayı içerisinde yapılacağı tahmin ediliyor. Şimdiye kadar Apple, lansman tarihi ile ilgili hiçbir bilgi vermedi. Son gelen haberlere göre Apple'ın yeni ürünlerini tanıtacağı etkinliğin tarihi ve bu ürünlerin satışa sunulacağı tarih belli oldu.

Bloomberg’den Mark Gurman’ın aktardığına göre standart iPhone 14 modelleri önceki iPhone 13’e kıyasla birkaç değişiklik içeriyor fakat genel anlamda tasarımsal olarak benzer olacaklar. Öte yandan firmanın üst seviye modelleri olan iPhone 14 Pro, geliştirilmiş kamera, çentikli ve delikli ekran ile birlikte gelecek.

Apple, toplamda dört adet iPhone 14 modeli tanıtacak: 6.1 inç iPhone 14, 6.7 inç iPhone 14 Max, 6.1 inç iPhone 14 Pro ve 6.7 inç iPhone 14 Pro Max. Öte yandan iPhone 12 ve iPhone 13 mini modellerinin devamı olması beklenen iPhone 14 mini bu sene çıkmayacak, zira bu cihazların satışlarının beklenenin altında kaldığı belirtiliyor.

Etkinlikte ayrıca yeni Apple Watch Series 8'de tanıtılacak. Yeni akıllı saat serisinde Watch SE, Watch Pro ve standart Watch modeli yer alacak.

Bunlarla birlikte daha sonradan Ekim ayında düzenlenecek başka bir sunumda yeni uygun fiyatlı iPad, güncellenmiş iPad Pro modelleri ve Mac Pro’nun tanıtılması bekleniyor.

LANSMAN VE SATIŞA SUNULMA TARİHİ SIZDIRILDI

Gurman’ın aktardığına göre Apple, 7 Eylül'de düzenlenecek lansmanda iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modelleriyle birlikte diğer ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirecek.

Ayrıca, Apple'ın bazı perakende çalışanlarına 16 Eylül Cuma günü yeni ürünlerin sevkiyatı için hazır olmalarını söylediği aktarılıyor. Dolayısıyla 16 Eylül'den itibaren Apple ürünlerinin raflardaki yerini alması bekleniyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü