TikTok uygulamasının en hassas bilgileri izlediği iddia edildi

TikTok'un uygulama içi web tarayıcısının, oturum açma kimlik bilgileri, şifreler, hatta kredi kartı numaraları ve ödeme ayrıntıları gibi hassas bilgiler de dahil olmak üzere, kullanıcılarının yazdığı her şeyi izlediği iddia edildi.

TikTok uygulamasının en hassas bilgileri izlediği iddia edildi
TikTok uygulamasının en hassas bilgileri izlediği iddia edildi
GİRİŞ 19.08.2022 22:00 GÜNCELLEME 19.08.2022 22:00
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Apple Insider tarafından yayınlanan habere göre, bir güvenlik araştırmacısı, TikTok kullanıcıları uygulama içi tarayıcısını kullanarak harici bağlantılara göz attığında, sosyal medya platformunun onu kullanırken yazdıklarını izlediğini keşfetti.

Bir siber güvenlik araştırmacısı olan Felix Krause'nin son keşfi, uygulama içi tarayıcının, kullanıcılarının tıkladığı bağlantıları ve düğmeleri de izlediğini ortaya koyuyor.

Siber güvenlik araştırmacısı, sosyal medya hizmetindeki uygulama içi web tarayıcısının, kullanıcılarının ziyaret ettiği harici sitelere JavaScript yüklediğini iddia ediyor.

Ardından, TikTok'un kullanıcılarının, yazdıkları her şeyi endişe verici bir şekilde içeren etkinliklerini izlemesine izin veriyor.

Bu, JavaScript kodunun sosyal medya devinin kullanıcılarının şifrelerini başka yerlerde izlemesine izin verdiği bildiriliyor.

Araştırmacı Krause, Forbes ile yaptığı bir röportajda TikTok'un uygulama içi tarayıcısındaki genişletilmiş izlemenin "şirketin yaptığı aktif bir seçim olduğunu" belirtiyor.

Ayrıca, "bu, önemsiz olmayan bir mühendislik görevidir" diyerek devam ediyor ve bu tür JavaScript enjeksiyonunun "yanlışlıkla veya rastgele gerçekleşmediğini" belirtiyor.

TikTok: JavaScript kodu farklı amaçlarla kullanılıyor

TikTok sözcüsü, söz konusu JavaScript kodunu Forbes'a yaptığı açıklamada kabul etti.

Ancak Çin sosyal ağı, kullanıcılarının uygulama içi tarayıcısında yazma etkinliklerini izleyen kodun hiç de kötü niyetli olmadığını açıklıyor.

Bunun yerine TikTok, tarayıcısındaki JavaScript kodunun amacının performans izleme, sorun giderme ve hata ayıklama ile sınırlı olduğunu iddia ediyor.

Esasen, dev sosyal medya platformu, yalnızca milyonlarca kullanıcısının genel deneyimini iyileştirmeye çalıştığını söylüyor.

TikTok sözcüsü, yaptıklarının diğer rakip platformlara benzer olduğunu belirterek, "optimum kullanıcı deneyimi sağlamak için bir uygulama içi tarayıcı" kullandıklarını da sözlerine ekledi.

KAYNAK: TECHTİMES, FORBES
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Swiftkey klavyedir onu yapan yada google ile microsoft. Haber tencere dibin kara hikayesi. Bi yerde gogle varsa herseyi bekle. Butun siteler de ucretsiz arac vs bahanesi altinda buna boyun egip canak tutuyor.
    Cevapla
  • İsayusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Pespaye, rezil ötesi, çukur bir uygulamadan başka da bir şey beklemenin alemi yok zaten, gayet normal.
    Cevapla
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    iyide insan böyle bir yere kredi kartı numarasını yazacak kadar nasıl saf olur,öyleki ben şahsen kredi kartımla bankamatikte bile işlem yaparken biri arkama yakın dursa tersliyorum--uzak dur biraz beni mi izliyon diyorum -açıkça.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    guzel kardesim orya yazmana gerek yok nette nere yazarsan yaz seni gøruyor demek yani banka girdin mi alir veris yaparsan bile baska yerde arka plan da gizli gøz var demek konu bunu zaten hepsi yapiyor sadece bu degil
    Cevapla
  • Sena 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerde soytarı orda zaten izlesinler neyleri var yok alsinlar
    Cevapla
  • Arif inanç 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten nasıl bir denetleme kurulu var anlayabilir değilim. Ornek; bir marketing sanal ortam daki sitesini play stor vs den yüklerken..... Telefonum da istediği erişimlere bakmak yeterli olacaktır. A mraket örnek olarak, benim telefonundaki kameraya, mikrofona, internetim e, resimlerine neden ulaşmak istiyor? Evet secenek var isaretlemeyebiliriz de herkes bunu yapabilecek mi acaba? Bunların o menülerin kaldırılması gerek kesinlikle. Bir işimiz de tam olsun ne olur. Saygılarımla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı