Tesla'nın insansı robotu 30 Eylül'de ilk kez sergilenecek

Tesla 30 Eylül'de büyük bir etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor. Bu etkinlikte merakla beklenen insansı robot "Tesla Bot"un çalışan bir prototipi ilk kez sergilenecek.

Tesla'nın insansı robotu 30 Eylül'de ilk kez sergilenecek
Tesla'nın insansı robotu 30 Eylül'de ilk kez sergilenecek
GİRİŞ 25.09.2022 15:34 GÜNCELLEME 25.09.2022 15:34

Tesla, 30 Eylül'de düzenleyeceği etkinlik için çalışmalarına hız verdi.

Dağıtımına başlanan davetiyelerde, "30 Eylül'de Kaliforniya'nın Palo Alto şehrinde düzenlenecek AI Day 2022'ye davetlisiniz. Full Self-Driving (Tam Otonom Sürüş), Tesla Bot, Dojo ve daha fazlası dahil olmak üzere Tesla'nın yapay zeka alanındaki en son gelişmeleri hakkında bilgi edineceksiniz" ifadelerine yer verdi.

Elon Musk geçen yıl Tesla Bot'u tanıtırken

Davetiye görselinde parmakları ile kalp görüntüsü oluşturan insansı robotun ellerine yer verildiğini görüyoruz. Mayıs ayında Elon Musk, bir sonraki Tesla AI Day'in Ağustos ayında gerçekleşeceğini duyurmuştu, ancak şirket daha sonra Tesla Optimus olarak da anılan robotun çalışan bir prototipini hazır hale getirebilmek için etkinliği erteledi.


Musk, geçtiğimiz haftalarda China Cyberspace dergisine verdiği röportajda, Tesla Bot'un  on yıldan daha kısa bir süre içinde satın alınabileceğini söyledi. Tesla Bot'un birinci amacı ise başta yaşlılar olmak üzere insanlara arkadaşlık yapmak ve işlerinde yardımcı olmak.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı