Twitter'ın yeni tasarımında tweet yerine videolar ön plana çıkacak

Twitter, duyurduğu yeni özelliklerinde TikTok ve Instagram'da olduğu tam ekran videoları ön plana çıkarmaya hazırlanıyor.

Twitter'ın yeni tasarımında tweet yerine videolar ön plana çıkacak
Twitter'ın yeni tasarımında tweet yerine videolar ön plana çıkacak
GİRİŞ 30.09.2022 11:03 GÜNCELLEME 30.09.2022 11:03

Sosyal medyanın formu TikTok'un ortaya çıktığı 2015 yılından bu yana değişmeye devam ediyor. Insgram ve Facebook'un ardından Twitter'da yeni dönemde tam ekran kısa videoları ön plana çıkaracak.

Twitter perşembe günü paylaşılan blog yazısıyla “Neler olup bittiğini izlemek ve bulmayı daha kolay hale getirmek için” iki yeni özellik yayınladığını duyurdu.

Bu özelliklerden ilki, videolar için geliştirilen yeni oynatıcı oldu. Yenilenen oynatıcıda kullanıcılar, videoyu tam ekran görürken bu videonun yer aldığı Tweet’i ekranın altında, beğeni ve paylaşım butonlarını da en altta görebilecek.

Kullanıcılar, video tam ekrandayken yukarı kaydırma hareketi yaptığındaysa diğer videoları izlemeye başlayabilecek.

İkinci özellik ise Keşfet sayfasına gelen bir yenilik oldu. Twitter’da paylaşılan videolar, artık ilgi alanınıza göre "Sizin için Videolar" başlığı altında karşınıza çıkacak.

Yeni özellikler Twitter’ı İngilizce kullanan Android ve iOS kullanıcıları için yakında yayınlanacak. Keşfet sayfasına videoları getirecek özellik ise bugünden itibaren bazı ülkeler için kullanıma sunuldu.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması