Fransa'dan Apple'a sekiz milyon euroluk veri cezası

Fransa Ulusal Bilişim ve Özgürlük Komisyonu, Apple'a iOS 14.6 işletim sistemi ile topladığı kullanıcı verileri nedeniyle ceza verdi.

Fransa'dan Apple'a sekiz milyon euroluk veri cezası
Fransa'dan Apple'a sekiz milyon euroluk veri cezası
GİRİŞ 06.01.2023 10:23 GÜNCELLEME 06.01.2023 11:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD merkezli teknoloji devi Apple, kişiselleştirilmiş reklamlar nedeniyle Fransa'dan 8 milyon euro ceza aldı.

Fransa Ulusal Bilişim ve Özgürlük Komisyonu (CNIL), Apple'ın iOS 14.6 kullanan App Store ziyaretçilerinden tanımlayıcı verileri izinleri olmadan otomatik olarak topladığı hükmüne vardı. Ayrıca şirket, topladığı bu verileri reklam göstermek için kullandı.

Yetkililerin belirttiğine göre firma, veri koruma yasasını ihlal ederek para kazanıyordu.

Apple, kapatmayı zorlaştırıyor

CNIL, Apple'ın kullanıcıların reklam hedeflemeyi kapatmasına izin verdiğini, ancak varsayılan olarak etkin olduğunu ve birden çok menü düzeyi arasında geçiş yapılmadan devre dışı bırakılamadığını söylüyor.

Apple o zamandan beri uygulamalarını değiştirdi ve CNIL, şirketin veri kurallarına uyduğundan emin olmak için 2021 ile 2022 arasında birkaç denetim gerçekleştirdiğini söyledi.

Verilen ceza hakkında açıklama yapan Apple, kararın kendilerini hayal kırıklığına uğradığını ve bir temyiz başvurusu planladıklarını söyledi. i

Daha önce Fransa, Apple'a dağıtım zincirinde antitröst ihlalleri iddiasıyla 364 milyon, iPhone'ları bilerek yavaşlattığı için ise 27,3 milyon dolar ceza vermişti.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Aras 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...