4G'yi ilk kullanacak olan iki ülke

İsveç ve Norveç'teki cep telefonu kullanıcıları, dördüncü nesil mobil iletişim teknolojisinden ilk faydalananlar olacak.

4G'yi ilk kullanacak olan iki ülke
4G'yi ilk kullanacak olan iki ülke
GİRİŞ 15.12.2009 00:01 GÜNCELLEME 15.12.2009 00:01

Mobil telefon firması TeliaSonera, Norveç'in başkenti Oslo ile İsveç'in başkenti Stockholm'de ikişer 4G şebekesini kurduğunu açıklayarak, ilk abonelerin gelecek yılın başında yeni teknolojiyi kullanabileceklerini bildirdi.

Şebekenin kurulmasına karşın, 4G teknolojisini kullanabilecek cep telefonu henüz üretilmedi. Kullanıcılar yeni teknolojiden şimdilik bluetooth veya laptop aracılığıyla faydalanabilecekler.

Long Term Evolution (LTE) teknolojisi temelinde çalışan dördüncü nesil 4G mobil iletişim sisteminin veri indirme hızı, 3G şebekesinden 10 kat hızlı ve saniyede 100 megabiti buluyor.

AA

YORUMLAR 19
  • volkan yalman 16 yıl önce Şikayet Et
    3g hızı. 3g nin çok hızlı olduğunu ben bizzat gördüm.bnde tt net var sözde sınırlı 1024 hizinda ttnet abonesiyim.ancak o akdar yavaşki.bu dubaili el-makdum denen adaml bizi sömürüyor,sömürmesi bi tarafa hizmette vermiyor .videolar o kadar yavaşki.45 tl ttnete 9 küsür tl.de telefona veriyorum.bunun yerine 5 gb lik 3g alsam 49 tl ediyor.ondanda emin değilim kotayı geçermiyim diye.yakında kampanyalar artacak diye bekliyorum .10 gb lik paketler olursa yada sınırsız paketler... o zaman belki alırım.
    Cevapla
  • Abdullah Akbeyik 16 yıl önce Şikayet Et
    duygu sömürüsü var !. sadece ömer demir kardesime katiliyorum
    Cevapla
  • Fatih KIRAÇ 16 yıl önce Şikayet Et
    siz 4g yi kullanırken. ergenekon 5g yi kullanıp çöpe atmış hatta 7g için çalışıyor.ergenekon uzaydan mı geldi acaba.
    Cevapla
  • Omer Demir 16 yıl önce Şikayet Et
    BIRAKIN SU KOMPLEKSI. tutturmussunuz bir ajitasyon yok internetim söyle, yok biz 3. dünya ülkesiyiz. ALMANYADA GÖRÜNTÜLÜ TELEFON YOK. 3sene önce 3G anca 10 seneye gelir dediler alin iste millet 3g kullaniyor. Türkiyeyi bukadar hakir görmeye, kompleks yapmaya ne gerek var. en fazla adsl biraz pahali diyebilirsiniz okadar.diger taraftan sizden devlet zorla yilda 200&8364 internet, tv parasi almiyor almanyada ki gibi.bazi seylere trt vergisi geldi ama alirsan ödersen.almanyada mecbursun.
    Cevapla
  • fatih türk 16 yıl önce Şikayet Et
    4 G YE FALAN GEREK YOKKİ. 4 G ye gerek yok ben birgünöce tıklıyorum ertesi gün açılıyor sayfalar içler acısı durum Ben cumartesi günü internet hizmeti alamıyorum diye (TT NET ALIYORUM HİZMETİ)arızaya yazdırdım.bugun salı oldu daha ekip gelecek.cumartesi pazar tatillermiş.O zaman kimse tatilde suç işlemesin,yangın çıkarmasın dimi ama tatildeyiz desinler.Gerçekten TT NET bir alem hiçö olmassa hizmet alamadığım günlerin parasını alma bari hizmet veremiyorsan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Ege Üniversitesi'nde 3,1 milyarlık liralık skandal! Çok sayıda gözaltı var...
Bakan Gürlek dev operasyonu duyurdu! 6'sı avukat 54 kişi gözaltına alındı