İşte Intel'in yeni yonga setleri

Intel, 2010 yılı için yeni işlemcilerini duyurdu. Yeni işlemci demek yeni platform demek. Bu da yeni bir yonga seti anlamına geliyor. Kısaca Intel'in yeni yonga setleri ile tanışmaya ne dersiniz.

İşte Intel'in yeni yonga setleri
İşte Intel'in yeni yonga setleri
GİRİŞ 04.01.2010 12:15 GÜNCELLEME 11.09.2018 17:20

Intel, 2010'un başında yedi yeni yonga setinin duyurusunu yaptı. Bunlardan üçü, eylül 2009'da satılmaya başlayan P55 ile uyumlu. Yani masaüstü sistemler için tasarlandı. Diğer dört yonga seti dizüstü pazarı için geliştirildi.

Masaüstü sistemlerinin en ucuz yonga seti olan H55, 12 adet USB yuvası ile birlikte iki yerine tek bir ekran kartı yuvasını destekliyor. Bu yonga setinin P55'den farkı, HD grafik (PAVP 1.5), Identitiy Protect Technology ve Quit System Technology gibi özellikleri desteklemesi.

İkinci yonga seti olan H57, H55'e ek olarak 14 adet USB yuvası ile birlikte Intel Rapid Storage teknolojisine de uyumlu.

En pahalı yonga olan Q57, birçok özelliği ile göze çarpıyor. Bu yonga, P55 yonga setini direkt olarak hedef alıyor.

 

Intel, masaüstü sistemler için üç yeni yonga seti tasarladı.

 

Benzer bir durum dizüstü sistemler için de geçerli. En düşük fiyatlı yonga HM55. HM57 birkaç ek özellikle HM55'in üstünde konumlanmış durumda. Üst seviye için iki yonga seti tasarlanmış. QM57 ve QS57 bu alanın yeni yongaları. İki yonganın farkı QS57 serisinin Small Form Factor, yani ince dizüstü sistemler için tasarlanmış olması.

 

Dizüstü sistemler dört yeni yonga seti ile tanışıyor.

 

Bu yonga setlerine baktığımızda, hiçbirinin iki ekran kartını desteklemediğini görürüz. Crossfire ve SLI desteğine sahip olmak isteyen kullanıcılar Eylül 2009'da piyasaya çıkan P55 yonga setini tercih etmeleri gerekiyor. Daha yeni bir yonga setine sahip olmak isteyen bu kullanıcılar, P57 yongasını beklemek zorunda.

:: Dizüstü satın alırken yonga setine dikkat ediyor musunuz?

Yazan: Ecevit Bıktım
SDN - http://shiftdelete.net

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler