Pil ömrünü uzatmak için bunları yapmayın!

iPhone veya iPad'inizde pil ömrünüzü uzatmak için bunu yapıyorsanız, bizce vazgeçin.

Pil ömrünü uzatmak için bunları yapmayın!
Pil ömrünü uzatmak için bunları yapmayın!
GİRİŞ 11.04.2014 12:36 GÜNCELLEME 11.04.2014 12:36

iPhone'ların pili hızlı tükendiğinde arka plandaki uygulamaları kapatmanın bu sorunu çözeceği düşünülür. Bu yol, bilgisayarlar için doğru olsa da iOS'lu cihazlarda durum biraz farklı.

iPhone'da "arka planda" duran uygulamaları kapatmanız, pil ömrünü uzatmadığı gibi kısaltabilir de. Bunun nedeni, bir uygulamayı kapattığınızda onu RAM'den kaldırıyor olmanız. Yapmak istediğiniz tam da bu olabilir, ancak uygulamayı RAM'den kaldırmanız, onu tekrar açtığınızda telefonunuza daha çok yük bindirecektir. Dahası cihazınız daha fazla belleğe ihtiyaç duyduğunda arka plan uygulamalarını zaten otomatik olarak kapatır.

Önemli olan nokta, iOS'un aslında gerçek anlamda çoklu görev yapmadığı: Arka planda çalıştığını düşündüğünüz uygulamalar, aslında dondurularak bekletilir ve işlemciyi kullanmazlar.

"Arka planda uygulama yenileme" ("Background App Refresh") işlevini etkin hale getirmediyseniz, müzik , konum hizmetleri, ses kaydı, VOIP aramaları (örnek: Skype) gibi işlevler dışındaki hiçbir işlem arka planda çalışmaz. Arka planda çalışan uygulamalar, pil simgesinin yanında kendi simgesini göstererek sizi bilgilendirecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!