YSK ve RTÜK objektifliğini ihlal ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun da sert dille eleştirdiği 'sansür' tüm hızıyla devam ediyor. Gözler ise mecliste!.

YSK ve RTÜK objektifliğini ihlal ediyor
YSK ve RTÜK objektifliğini ihlal ediyor
GİRİŞ 15.12.2015 11:34 GÜNCELLEME 15.12.2015 15:19
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), devlet televizyonlarına yönelik uygulanan denetleme mekanizmasını özel televizyonlara da uygulayınca cezalar yağmaya devam ediyor. Kanal7, Ülke TV, Ahaber, ATV, TVnet, Kanal24 gibi kanallara cezalar art arda gelirken, Ülke TV'ye haber bültenleri ve programların durdurulduğu 16 ceza daha geldi. Halkın haber alma özgürlüğü engellenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'ndan da açıklamalar geldi. Şimdi, YSK - RTÜK ikilisinin özel televizyon kanalları üzerinde kurduğu ceza-sansür mekanizmasına, TBMM'de ele alınarak nasıl durdurulacağı merakla bekleniyor...

İNANIYORUM Kİ YENİ YASAMADA MECLİSİN GÜNDEMİNDE OLUR

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), bazı medya kuruluşlarına uyguladığı cezalara yönelik açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cezaların adil olmadığını ve yapılanan sansür-karartma olduğunu söyledi. Erdoğan, "RTÜK ve YSK 'Yasalar böyle dediği için biz böyle yapıyoruz' diyor. Başbakanlığım döneminde de bunu başaramadım. Ama şimdi ben iktidara ayrıca sesleniyorum. Bunu yeni yasama döneminizde takviminize alın. Devletin televizyonları burada adil davranmalıdır, orada ilkeleri koyabilir, eyvallah. Buna katılırız. Ona göre de adımlar atılabilir ama özel sektörün televizyonlarına bunun yapılması mümkün değil. Bu doğru bir gidiş değil. İnanıyorum ki hükümet şu anda yasama dönemi başlar başlamaz zannediyorum ki gündemine alacağı başlıklardan bir tanesi bu olacaktır" diye konuştu.

HER İKİSİ DE HADDİNİ AŞTI

Konuyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, "Bu kadar ifrata (aşırıya, çok ileriye) götüren uygulamalar kabul edilebilir değil" dedi. YSK ve RTÜK 'ün haddini aştığını söyleyen Davutoğlu, "Bunlar cezalandırmanın ötesinde düşüncenin ifade edilmesini son derece kapsamlı bir şekilde kısıtlayan uygulamalar. İnşallah bunları hep beraber çözeriz. Seçim dönemi 4 yıl sonra diye beklemeksizin de bu bir fikir ve düşünce özgürlüğünü kısıtlayan bir uygulama olması hasebiyle mutlaka değerlendirilmesinde fayda var. Gerekirse yasal düzenleme üzerinde çalışırız" diye konuştu.

GÖZLER MECLİS'TE, SANSÜRE NEŞTER GELİYOR

Televizyonlara uygulanan ve sansür haline gelen cezaların ardından şimdi gözler yeni yasama yılı ile birlikte TBMM'de... YSK - RTÜK ikilisinin özel televizyon kanalları üzerinde kurduğu ceza-sansür mekanizmasına neşter vurulacak. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş özel televizyonların, TRT mantığı ile denetlenmesine ve cezalandırılmasına son verecek bir yasa tasarısı hazırlanması talimatını verirken, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları da konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Seçim dönemlerindeki yayınlar sadece radyo ve televizyon yayınlarına dair genel hükümlere tabi olacak. Milli güvenlik, kişilik hakları, özel yaşam, genel ahlak dışında yayınlara müdahale edilemeyecek.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 18
  • gresunlu 8 yıl önce Şikayet Et
    rtük te çalışanlar acaip maaş aliyo tarafli kurum
    Cevapla
  • dayı 8 yıl önce Şikayet Et
    şükredinki kayyum atayıp ayağınızı kaydırmadılar..kayyum kılıcı yiyen ya batıyor yada felç oluyor..şükredin şükredin
    Cevapla
  • türkmen asker 8 yıl önce Şikayet Et
    rtük ysk kapatılsın tek yetkili cb olsun
    Cevapla
  • Şevket Yıldız 8 yıl önce Şikayet Et
    Ahaberi perişan ettiler,artık doğru dürüst seyredemez olduk.Yeter artık şu Rtük ve Ysk yı adam gibi düzenleyin.Pkk ve Fetö terör örgütlerini övenlere,reklamını yapanlara bir şey yok,mücadele edenler cezalandırılıyor.Böyle terörle mücadele olmaz.
    Cevapla
  • Türkiyem 8 yıl önce Şikayet Et
    Ysk ne yapıyor ben anlamadım adı üstünde seçim kurulu basın ile ne işi var.Yakında uzayla da ilgilenir herhalde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor