İstanbul'un incisi Üsküdar

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 22:45’te Kanal 7’de…

İstanbul'un incisi Üsküdar
İstanbul'un incisi Üsküdar
GİRİŞ 30.07.2020 11:42 GÜNCELLEME 30.07.2020 11:42

Sevilen türkücü Kürşat’ın eğlenceli sunumuyla Anadolu’nun saklı kalmış güzelliklerini ekrana getiren Gündüz Gece izleyicisini gezdiriyor. Gündüz Gece, bu hafta tarihi ve konumuyla İstanbul’un en gözde ilçelerinden olan Üsküdar’dan izleyici karşısına çıkacak.

Anadolu’nun keşfedilmeyi bekleyen köşeleri Kürşat’ın neşe dolu sunumuyla Gündüz Gece’de izleyiciyle buluşuyor. Gündüz Gece bu hafta köklü tarihi ve muhteşem manzarasıyla Üsküdar’dan evlere konuk olacak. Gündüz Gece ekibi Üsküdar’da ilk olarak Hanım Sultanlar müzesine gitti. Kürşat, Osmanlı tarihine damga vuran sultanların, o dönemlerde giydiği kıyafetlerin sergilendiği müzede dönemin modasına dair bilgi aldı. Her biri ince işçilikle hazırlanmış olan kıyafetleri gören Kürşat, birbirinden ihtişamlı motifler karşısında hayranlığını gizleyemedi.  Gündüz Gece ekibinin bir sonraki durağı Sultan Üçüncü Ahmet zamanında yapılan ve bugün hala önemli buluşma noktalarından biri olan tarihi meydan çeşmesi oldu. Çeşmenin tarihini ve mimari özelliklerini bölge rehberinden dinleyen Kürşat rotasını bir başka önemli esere çevirdi. Mimar Sinan’ın Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan’a olan aşkıyla yaptığı camiye giden Gündüz Gece ekibi, caminin hikayesini ve Osmanlı zamanında güneş saati kullanımının önemini bölge rehberinden öğrendi.

Gündüz Gece ekibi son olarak Üsküdar denince akla ilk gelen yer olan Kız Kulesi’ne gitti. Kürşat, bir yandan adına şiirler yazılan ve birçok efsaneye konuk olan Kız Kulesi’nin tarihini dinlerken bir yandan da manzaranın tadını çıkardı.

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 22:45’te Kanal 7’de…

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar