Kazdağları'nın şifalı bitkileri Dünyayı Geziyorum'da

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…

Kazdağları'nın şifalı bitkileri Dünyayı Geziyorum'da
Kazdağları'nın şifalı bitkileri Dünyayı Geziyorum'da
GİRİŞ 25.09.2020 16:31 GÜNCELLEME 25.09.2020 16:31

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum Anadolu’nun önemli bölgelerini karavanla geziyor. Dünyayı Geziyorum bu hafta Kazdağları’ndaki keşfine kaldığı yerden devam ediyor.

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam tarzlarını, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum İstanbul ve çevre illerde yer alan önemli noktalardan izleyici karşısına çıkıyor. Dünyayı Geziyorum ekibi bu hafta Kazdağları’ndan evlere konuk oluyor. Dünyayı Geziyorum ekibi ilk olarak Yeşilyurt köyüne gitti. 1300’lü yıllarda Oğuzlar tarafından inşa edilen köyde Rum ustalar tarafından yapılan camiyi gören Özlem Tunca, caminin mimarisi karşısında hayranlığını gizleyemedi. Dünyayı Geziyorum ekibi daha sonra köy merkezinde doğal ürünlerin yer aldığı tezgâhları gezdi. Bölgede yetişen bitkilerle bezeli olan çarşıda düğün fotoğrafı çekimine denk gelen Özlem Tunca gelin ve damatla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Tarihi dokusu bozulmamış olan köyde temiz havanın tadını çıkaran Özlem Tunca, köydeki günlük yaşama yerinde tanıklık etti.

Dünyayı Geziyorum ekibi son olarak ilaç yapımında kullanılan bitkilerin yetiştirildiği tarlaya gitti. Özlem Tunca özellikle dünyayı saran Covid-19 virüsüyle savaşmak için üretilmeye başlayan ve halk arasında peygamber süpürgesi olarak adlandırılan bitki hakkında bilgi aldı.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi