Tokat

Oturduğu villayı oğluna sattırmak istemedi çareyi pankart asmakta buldu!

16:46 27 Mayıs 2022 20 Yorum Var
Oturduğu villayı oğluna sattırmak istemedi çareyi pankart asmakta buldu!

Tokat’ta 77 yaşındaki emekli Ali Yılmaz oturduğu villayı oğluna sattırmak istemeyince balkona “Bu villa satılamaz. Baba oğula tapu etmiştir. Hayırsız evlat bu villayı kesinlikle satamaz” yazısı astı.

Karşıyaka Mahallesi Yenişehir Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı villada ikamet eden emekli Ali Yılmaz (77) balkona pankart astı. Pankartta “Bu villa satılamaz. Baba oğula tapu etmiştir. Hayırsız evlat bu villayı kesinlikle satamaz. Münazaalıdır baba oğul kavgalıdır” yazısı dikkat çekti. 1993 yılında 3 çocuk annesi eşinin İstanbul’da tren kazasında hayatını kaybettiğini ifade eden Yılmaz, 15 yıl sonra ikinci evliliğini yaptığını söyledi. 2013 yılında eşi Latif Yılmaz ile İstanbul’dan memleketleri Tokat’a dönen Yılmaz, oğlunun adına tapu yaptırdığı villada ikamet etmeye başladığını ileri sürdü. Yaklaşık 1,5 yıl önce eşinin hayatını kaybetmesi ile birlikte yalnız yaşamaya başlayan Yılmaz, oğlunun evi satmak istediğini belirterek, “Ben ölünceye kadar bu evi sattırmamak istiyorum. Ben öldükten sonra ne yaparsa yapsın. Zaten onun üzerine tapulu. Bu evi 3 çocuğumun en küçüğüydü, başarılıydı. Sevdiğim için onun üzerine tapu yaptırdım. Kanunda sevmek suçmuş demek ki. Şimdi de devletim beni suçlu buldu, hukuk elimden aldı ona sattırıyor” dedi.

TAHLİYE DAVASI AÇTI

Oğluna evi sattırmamak için pankart astığını belirten Yılmaz, “Bu evi almaya gelenler yazıyı okuduktan sonra çekip gidiyor. Müşteri olmuyor. Ben burada oturmak istiyorum. Ev zaten oğlumun, onun elinden alabilecek bir kuvvet yok. Devlet, mahkemeler karar vermiş. Yargıtay onaylamış. Ben 77 yaşındayım. Bir bu kadar daha yaşayacak halim yok. Şurada birkaç günlük ömrüm var. Yalnız oğlum beni buradan tahliye davası ile çıkartacak. Dava açmış. Tahliye davası sonuçlanmadan Allah’tan bir mucize bekliyorum” diye konuştu.

Yaşlı adamın oğlu G.Y. ise hukuki olarak davaların sonuçlandığını, tapusu kendine ait olan evini kanuni haklarını kullanarak satmak istediğini kaydetti. Babasının astığı pankartla ilgili açıklama yapmak istemeyen şahıs, durumun ailevi olduğunu ve toplumu ilgilendirmediğini söyledi. 

 

                                        

YORUMLAR

20 Yorum Var
  • Hukuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Baba oğula malını vermiş olabilir ve hatta oğul kendi emeğiyle de kazanmış olabilir. Ne olursa olsun. İslam hukukuna göre babalar oğullarının malını oğlunun izni olmadan. Kullanabilir bu babanın hakkıdır.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Dede Diyor 1 yıl önce Şikayet Et
    Sağlığında sen kendi rızanla vermişsin, ev onun olmuş. O da satmak istiyor. Şimdi niye ciyaklıyorsun? Acaba kaç kişinin canını yaktın bu hareketinle? Allahın youndan ayrılmayın! Evlatlarınıza ve tüm vârislerinize eşit davranın.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ASLI 1 yıl önce Şikayet Et
    Evlat ayırırsan o olur işte
    Cevapla
  • ABDULLAH 1 yıl önce Şikayet Et
    Dinimize göre çocuğunun biri takva olsa diğeri ayyaş olsa dahi eşit davranmak zorundasın.
    Cevapla
  • nail 1 yıl önce Şikayet Et
    tapu kimin adınaysa O KİŞİ İSTEDİĞİNE SATAR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.