Trabzon

Sur'daki tarihi eserlerin restorasyonu

15:52 02 Haziran 2016
Sur'daki tarihi eserlerin restorasyonu

TUĞBA YARDIMCI - Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü mensuplarının zarar verdiği tarihi yapıların restorasyonuna ilişkin, "Orada 70'e yakın tarihi eserimiz var. Şu anda 11'inde önemli hasar var. Onları öncelikli olarak restorasyona alacağız." dedi.

Ertem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vakıflar Genel Müdürlüğünün artan ivmeyle çalışmalarını yürüttüğünü söyledi.

Bu yıla mahsus bir başka önemli işleri bulunduğunu anlatan Ertem, "O da Diyarbakır Sur'da. O bölgeye çok büyük ağırlık vereceğiz. Bir an önce ayağa kaldırmak için oraya özel ihtimam göstereceğiz." diye konuştu.

Sur'un tarihi bir bölge olduğunu vurgulayan Ertem, "Sur, UNESCO dünya mirası kapsamına da girmiş. Orada bizim 70'e yakın tarihi eserimiz var. Onlardan şu anda 11 tanesinde önemli hasar var. Onları bir kere öncelikli olarak restorasyona alacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Ertem, "Ramazan ayında büyük ihtimalle 2, 3 tanesiyle alakalı ihale sonuçlandıracağız, hemen akabinde de diğer bütününün tamamına yönelik restorasyon ihalelerimizi gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğünün restorasyon konusunda çok tecrübeli bir kurum olduğuna dikkati çeken Ertem, şöyle devam etti:

"Sivil mimari örneği mahiyetinde olan yerler varsa onlarda da restorasyon sorumluluğu gibi bir görev de üstlendik. Gerek katkı verme anlamında gerek bizzat yürütme anlamında, gelecek taleplere yönelik gerçekleşecek. Bir an önce bunu yapmak gerekiyor. Bir an önce Sur ile alakalı tedbirler almak gerekiyor. Aksi takdirde terör örgütünün propagandasına maruz kalır ki yapılan çalışmalar olumlu sonuçlar göstermeyebilir. Onun için bir an önce hareket etmek gerekiyor. Sadece Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak değil, bütün kurumlar oralara yoğunlaşmış vaziyette."

Sur'da bütün kurumların, el birliğiyle üzerlerine düşeni yaptığını kaydeden Ertem, "Bir an önce ayağa kaldırılması noktasında ellerinden gelenin fazlasını göstermeye çalışıyorlar. Devlet, kurum ve kuruluşlarıyla orada." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.