Trabzon

Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi

13:18 19 Şubat 2017
Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi

Ortahisar Belediyesi tarafından düzenlenen Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi'nin, yaza yetiştirileceği bildirildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, projeyle kent merkezinde Meydan Parkı'ndan başlayan Kunduracılar, Semerciler ve Kemeraltı ile devam ederek, Atapark'ta son bulan yeni bir turizm aksı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Kemeraltı Çarşısı'nın Bursa, İstanbul ve Edirne gibi birkaç şehirde bulunan, Sultan Çarşısı diye adlandırılan tarihi bir mekan olduğunu vurgulayan Genç, şunları kaydetti:

"Kemeraltı Osmanlı'da ticaretin kalbi durumundaydı. Projemizle bu durumu daha da pekişerek tarihi mekana canlılık gelecek. Projemizi yürüten firma etap etap çalışmalarını yapıyor. Yapılan çalışmaların esnafın ticaretini sekteye uğratmaması için çarşının üstü kapatıldı. Üst katlardan başlayarak alt katlara inilip çarşıya yeni bir görünüm kazandırılacak. Başta pencereler ve bunların kenarları, tenteler, yağmur suyu olukları, tabelalar ve vitrinler birbirleriyle uyumlu şekilde yeniden elden geçiriliyor. Böylece farklı tabela ve tentelerin neden olduğu görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak bir bütünlük sağlanmış olacak. Çarşıda dış cephe çalışmaları hızla devam ediyor. Tarihi binaların dış cepheleri orijinal dokusuna uygun bir şekilde yeniden düzenleniyor."ların esnafın işlerini aksamaması için gece yapıldığını belirterek, "İlçemizin tarihi hüviyetinin ortaya çıkmasının yanı sıra esnafımızın iş yerlerinin değerini ve işlerini daha da artıracak bir çarşı silsilesi kazanacağız. Projemizin bitirilmesiyle Kemeraltı'na yeni bir hareketlilik ve canlılık gelecek. Bu şekilde şehrimize gelen turistler ve ziyaretçiler kent merkezinde daha fazla geçirerek ekonomimize katkı sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.