Çağatay Akman'ın şarkısı için yeni gelişme! Anna RF açıklaması

Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı ile çok kısa sürede popüler olan genç şarkıcı Çağatay Akman'ın şarkısı Youtube üzerinden telif atarak kaldırtan Anna RF grubundan konuyla ilgili açıklama geldi

Çağatay Akman'ın şarkısı için yeni gelişme! Anna RF açıklaması
Çağatay Akman'ın şarkısı için yeni gelişme! Anna RF açıklaması
GİRİŞ 07.06.2017 09:56 GÜNCELLEME 07.06.2017 10:24

Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı hakkındaki açıklamaların ardı arkası kesilmiyor, şimdi de Anna RF grubundan bir video geldi. Çağatay Akman'ın söylediği Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısının Anna RF grubuna ait olduğu iddiası gündeme bomba gibi düşmüş, sonrasında konunun taraflarından Çağatay Akman'ın yapımcısından bununla ilgili bir yalanlama gelmişti.

Çağatay Akman katıldığı programlarda şarkının Mehmet Ali Sezer'e ait olduğunu açıklamış ve Sezer'e ödemelerin yapılarak şarkının hakkını aldıklarını söylemişti. 

Bu ardı ardına gelen açıklamalardan sonra konunun diğer bir tarafı olan Anna RF sessizliğini bozdu ve konuya paylaştıkları bir video ile nokta koydu.

Şarkının tamamen kendilerine ait olduğunu iddia eden grubun açıklaması şu şekilde:

"Merhaba Türkiye, Ben Anna-RF'den Ofir J.Rock. Öncelikle, grubumuzun 2012'de olusumundan bu yana bize göstermiş olduğunuz tüm sevgi ve desteğiniz için çok teşekkür etmek istiyorum. Çok Teşekkürler !!! Sizinle parçamız olan "Jump" ve Çağatay Akman'ın şarkısı arasındaki Gerçeği paylaşmak istiyorum. "Jump şarkısının orijinal bestesi bize, yani grubumuz Anna-RF'e ait bir bestedir. Ve ilk olarak Kasım 2012'de Youtube'da yayınlanmıştır. Geçen yıl Ç. Akman'ın videosu Youtube'da yayınlandığında müzik kısmının bize, yani Anna-RF'e ait olduğunu yazdılar. Ancak birkaç gün sonra bunu değiştirdiler. Ve parçayı bizim Mehmet Ali Sezer'den aldığımızı yazdılar(iddia ettiler). Ki biz bu şarkıyı hiçbir zaman duymuş değiliz!!! Şimdi müzik uzmanları tarafınca, Akman'ın şarkısının bizim şarkımız olan Jump'dan kopyalandığının ve şarkımızın hiçbir şekilde Mehmet Ali Sezer'e ait parçayla bir bağlantısının bulunmadığını onaylayan belgeleri almış bulunmaktayız! Ve bu sebeple harekete geçtik ve Çağatay Akman'ın videosunu Youtube üzerinden kaldırttık. Tekrar çok teşekkürler tüm desteğiniz için! Çok teşekkürler. Umarız yakında hepinizle Türkiye'de görüşeceğiz. Sevgiler!"

Çağatay Akman'dan konuyla ilgili yaptığı son açıklama

31.05.2017 Tarihinde 2645 Records Youtube Kanalında yayınlanan Çağatay Akman tarafından seslendirilen 'Gece Gölgenin Rahatına Bak' şarkısı ile ilgili, şarkının çalıntı olduğuna dair haberler basında yer alması sonucunda, bu açıklamayı yapmak zorunlu hale gelmiştir. 

'Gece Gölgenin Rahatına Bak' şarkısında kullanılan nağme, 1994 yılında Mehmet Ali Sezer tarafından yapılan 'Herşeyim Oldun' şarkısına aittir. 

Anna RF Grubu, 2011 Yılında Mehmet Ali Sezer'e ait olan bu melodiyi, 'Jump' adlı şarkısında Mehmet Ali Sezer'den izin almadan kullanmıştır. 

Şirketimiz, Mehmet Ali Sezer'den şarkının telif haklarını ödeyerek kullanım izni almıştır. Kısaca, şarkının Anna RF Grubuna ait olduğu tümüyle asılsızdır. Şarkının melodi kısmının telifi Mehmet Ali Sezer'e aittir ve Kültür Bakanlığı kayıtlarında, 1994 yılında tescil edilmiştir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar