Uşak

"Uşak İli Toprak Haritası" projesi

17:21 13 Mayıs 2017
"Uşak İli Toprak Haritası" projesi

Uşak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Uşak İli Toprak Haritası" projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa amfisinde düzenlenen toplantıda konuşan Uşak Valisi Ahmet Okur, projenin ülke genelinde uzun zamandır yapılmayan geniş kapsamlı bir toprak analiz projesi olduğunu söyledi.

Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinin ortağı olduğu ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projenin tarımda verimliliği arttıracağını belirten Vali Okur, şunları kaydetti:

"Uşak'ın 3 bin 500 bölgesinden alınan toprak numuneleri üzerinde gerçekleştirilen analizde ilimizin hangi bölgesinde hangi ürünün yetişeceği, hangi üründen daha fazla verim alınacağını tespit edilmiş durumdadır. Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu tür projeler sayesinde ilimizi tarımsal üretim ve hayvancılık açısından merkez haline getirmek istiyoruz. Uşak'ta tarım ve hayvancılık anlamında çok geniş bir alan bulunmaktadır. Hem tarımsal hem de hayvansal ürünlerde yapılacak her tür yatırım ve destek anlamında imkanımızı üniversitemizin değerli öğrencilerine sunmaya hazırız. Projenin tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum"

Toplantıya, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, daire müdürleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.