Uşak

Uşak'ta orman yangınlarıyla mücadele toplantısı

16:59 16 Mayıs 2017
Uşak'ta orman yangınlarıyla mücadele toplantısı

Uşak Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Vali Ahmet Okur başkanlığında toplandı.

Uşak Valiliği'nde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Okur, orman yangınlarının önlenmesinde ve söndürülmesinde görevli kurumların yanı sıra vatandaşların da sorumlu olduğunu anlattı.

Uşak'ta 223 bin 496 hektar ormanlık alanın bulunduğunu belirten Okur, şöyle konuştu:

"Son on yılda ilimizde 232 kez yangın meydana gelirken 625 hektar ormanlık alanımız zarar görmüştür. Yıllık ortalamaya bakıldığında her yıl 23 orman yangını çıkmakta olup, bu yangınların yüzde 80'i ihmal ve dikkatsizlikten kaynaklanmaktadır. İlimizde 2016'da 20 orman yangını meydana gelmiştir. Bu yangınlarda 23 bin 62 hektar ormanlık alanımız zarar görmüştür."

Ormanlık alanların, insan unsurundan, ihmal ve tedbirsizlikten kaynaklanan yangınlarla zarar görmesinin önüne geçmeyi hedeflediklerini belirten Vali Okur, ilgili kuruluşların vatandaşların bilinçlendirilmesi için eğitim çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.

Okur, şunları kaydetti:

"Özellikle tarımsal alanlarda anız yakılmaması konusunda vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. Bu yangınlarda topraktaki tüm canlılar zarar görmekte, toprağın doğal yapısı bozulmaktadır. Bununla birlikte anız yakmak suçtur ve bu tarz girişimlerde bulunanları uyarmamız ve hiç çekinmeden güvenlik güçlerimize haber vermemiz vatandaşlık görevidir."

Komisyonda alınan kararlar doğrultusunda, ormanlık alana 500 metre mesafede havai fişek atılmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Okur, dilek feneri adıyla bilinen, uzun mesafeler uçabilen ve düştüğü yerde yangına yol açma ihtimali çok fazla olan ürünlerin satışını ve kullanımını 1 Haziran-31 Ekim tarihlerinde yasakladıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından, orman yangınlarıyla mücadelede kurumların hangi görevleri yerine getireceği ve 2017 yılında yapılacak diğer çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu ve komisyon üyesi kurum müdürleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.