Kurucularının devasa heykelini yaptılar

Çin'in Henan eyaletinde köylü işçiler, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurucusu Mao Zedong'un 36 metrelik sarı yaldızdan heykelini inşa etti.

GİRİŞ 06.01.2016 12:10 GÜNCELLEME 06.01.2016 12:15

Çin'in Henan eyaletinin Tongxu ilçesinde köylüler ve iş insanları, muhtemelen 45 milyon kişiyi katleden Başkan Mao'nun 36 metrelik sarı yaldızdan heykelinin yapımını tamamladı. Heykel, 312 bin pounda (1,368,260.40 TL) mal oldu.

"DÜNYANIN GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK SOYKIRIMCI"

2010'da Hong-Kong'lu bir tarihçi, resmi Çin Komünist Partisi'nin arşivlerine girme izni verildi. Hong-Kong'lu tarihçi, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurucusu Mao Zedong'un dünya tarihinin gördüğü en büyük soykırımcı olduğu sonucuna ulaştı.

DEVASA BİR HEYKELİNİ İNŞA ETTİLER

"Büyük Helsman" adı takılan adamın ölümünden neredeyse 40 yıl sonra Çin'in Tongxu ilçesinde köylüler ve iş insanları, Mao'nun devasa bir heykelini inşa etti.

MAO HALA ÇİN'DE POPÜLER

Garip olan şu ki, Henan eyaleti Çin'in en fakir bölgelerinden ve "İleriye Doğru Büyük Sıçrama" hareketinden en kötü etkilenen bölge olması. Bazıları ortaya çıkan kıtlığın 45 milyon -İspanya'nın nüfusuna eşit- insanın hayatına mal olduğunu iddia ediyor. Ama Mao,Çin'in bazı bölgelerinde hala topluma mal olmuş bir isim. Resmi, Pekin'deki Tiananmen Meydanı'nda var ve banknotların üzerinde resmi yer alıyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!