Van

28 Şubat mağdurları için yeniden yargılama talebi

11:53 04 Ekim 2016
28 Şubat mağdurları için yeniden yargılama talebi

Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yüzünden 28 Şubat sürecinde kendilerinin ve yakınlarının cezaevine girdiğini iddia eden bir grup, yeniden yargılanma talebinde bulundu.

Kentteki bir kahvaltı salonunda "28 Şubat Mağdurları Aileleri İnisiyatifi" adı altında bir araya gelen grup adına basın açıklamasını okuyan Fehmi Balkan, 28 Şubat öncesi ve sonrasında yakınlarının İslami hassasiyetlerinden dolayı gözaltına alındıktan sonra tutuklandığını belirtti.

28 Şubat sürecinde tutuklanan yakınlarının serbest kalması için çaba sarf edeceklerini anlatan Balkan, mağdur ailelerin sesini duyurmaya çalışacaklarını kaydetti.

Balkan, mağdurlara ceza veren hakim ve savcıların "FETÖ'ye üye olmak" suçundan tutuklandığını iddia ederek, şöyle konuştu:

"FETÖ üyesi olan hakimler, vicdanlarına ve hukuka göre değil, bizzat aldıkları talimatlarla karar vermişler. Yıllardır kumpaslar sonucu cezaevlerinde tutulan kardeşlerimiz, sadece mütedeyyin kimliklerinden dolayı hedef alındı. Bu insanların masumiyeti her gün daha iyi anlaşılmakta ve zamanında oynanan tiyatroların perde arkası gün yüzüne çıkmakta. Geçen her zaman, bu masum insanların demir parmaklıklar arkasında kalmasına neden olan sorumluların boynunda bir vebaldir."

Oluşturdukları inisiyatif ile ilk basın açıklamalarını yaptıklarını ifade eden Balkan, "28 Şubat ve öncesinden, son yaşanan FETÖ tecrübesine kadar olan zaman diliminde İslami kesimlere yapılan haksız baskılar, operasyon ve algılar sonucu tutsak edilen kardeşlerimize özgürlüklerinin ve haklarının geri verilmesini ve bunun için gerekli sürecin başlatılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

İnisiyatif üyelerinden Ahmet Taş ise yıllardır yakınlarının cezaevlerinde bulunduğunu ve bayramları onların eksikliği yüzünden üzüntü içerisinde karşıladıklarını aktardı.

FETÖ mağduru yakınlarının suçsuz yere cezaevlerinde olduğunu savunan Taş, mağdurların yeniden yargılanacağı yeni bir sürecin başlatılmasını istedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.