Van

Vanlı aşçıya 4 altın madalya

14:07 25 Kasım 2016
Vanlı aşçıya 4 altın madalya

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKAN) tarafından Van'da gerçekleştirilen "1. Van Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası"na katılan Vanlı aşçı Zafer Öztürkçi, 4 altın madalya ile Türkiye birincisi oldu.

Katılmış olduğu dört kategoride birinci olan Van İl Sağlık Müdürlüğü aşçısı Öztürkçi'ye il sağlık müdürlüğü tarafından da teşekkür belgesi ve plaket verildi.

Öztürkçi'ye plaketini veren İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dt. Şebnem Kartal, şunları söyledi:

"Van mutfağının ve yemeklerinin tanıtılması açısından bu yarışmalar büyük önem taşıyor. Bu anlamda Van'a Türkiye birinciliği getiren Öztürkçi'ye kurumum adına teşekkür ediyorum."

Van mutfağı, Doğu Anadolu mutfağı, balık mutfağı ve hamur mutfağında altın madalya kazanan dört çocuk babası Öztürkçi, almış olduğu altın madalyaları kızlarının boyuna takarak sevincini ailesi ve kızlarıyla paylaştı.

Öztürkçi, "Bana bu süreçte desteklerini maddi ve manevi olarak veren tüm büyüklerime teşekkür ediyorum. Beni her zaman destekleyen başta Van İl Sağlık Müdürüz Dr. Ergün Yanmaz, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ve Van'ın önemli kahvaltı simalarından olan Yusuf Konak'a teşekkür ediyorum. Van kültürünü her zaman her yerde yansıtmaya devam edeceğim." diye konuştu.

Eşinin başarısıyla ilgili konuşan Elif Öztürkçi ise "Eşim evde bu kadar marifetli değil. Ama kocalığıyla, babalığıyla çok iyi bir eş. Kendisiyle olduğum için çok mutluyum. İnşallah çok daha güzel başarılara imza atacaktır." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.