Van

İranlı turistlere Van'ın güzellikleri anlatılıyor

13:04 30 Mart 2017
İranlı turistlere Van'ın güzellikleri anlatılıyor

Van'a gelen İranlı turistlere kentin tarihi ve turistik yerlerinin Farsça ve İngilizce bilen rehberler eşliğinde anlatıldığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, nevruz tatilini Türkiye'de geçiren İranlı turistlere, kentin tarihi ve doğa güzellikleri hakkında Farsça ve İngilizce bilen rehberler eşliğinde bilgiler veriliyor.

İranlılar, Van Kalesi, Kedi Evi, Eski Van Evleri, Feribot İskelesi ve Eski Tuşba Şehri gibi Van'ın önemli tarihi ve turistik yerlerinde gezdiriliyor.

İranlı turist Sohrab Yasini, yaptığı açıklamada, Van'ın çok güzel bir şehir olduğunu belirtti.

Van'da gördükleri hizmetten memnun olduğunu anlatan Yasini, "Bu güzel hizmetlerinden dolayı Van'a gelmeyi tercih ediyoruz. Van Büyükşehir Belediyesinin İranlı turistlere verdiği hizmet de ayrıca bizleri mutlu etti." ifadesinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer ise Van halkının İranlılara gerekli önemi gösterdiğini vurguladı.

İranlıların Van’da kendilerini evlerinde gibi hissettiğini dile getiren Tamer, şunları aktardı:

"İranlılar ile birbirimize hiçbir yabancılığımız yok. Bizler kardeşiz. Müslümanlar arasında sınır yoktur. Burası İran'dır, İran da Van'dır. İranlı kardeşlerimizin burada olmaları bizlere mutluluk veriyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.