Van

Van'da mukabele geleneği yaşatılıyor

11:38 01 Haziran 2017
Van'da mukabele geleneği yaşatılıyor

Van'da ramazanda camilerde mukabele geleneği sürüyor.

Hazreti Muhammed ve Hazreti Cebrail'in Kur'an-ı Kerim'i karşılıklı okumaları anlamına gelen mukabele geleneği, Van'da devam ettiriliyor. Kent merkezindeki camilerde ramazan dolayısıyla vatandaşlar, ibadet ederek Kur'an-ı Kerim okuyor.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas, yaptığı açıklamada, cami ve Kur'an kurslarında ramazan dolayısıyla günde iki kez mukabele okunduğunu söyledi.

İslam dininde mukabelenin önemli yer tutuğunu ve bunun peygamberin bir sünneti olduğunu anlatan Arvas, mukabele geleneğini yaşatmaya çalıştıklarını kaydetti.

Vatandaşların mukabeleye ilgisinin her geçen gün artığını bildiren Arvas, "İl genelinde bin 274 cami ve Kur'an kursunda mukabele okunuyor. Bu yıl geçen yıla oranla mukabeleye katılım arttı. Bu yıl, camilerde 95 bin kişi tarafından her gün mukabele okunuyor." dedi.

Ulu Cami İmam Hatibi Mehmet Salih Tanrıant da ramazan ayı boyunca öğle ve ikindi namazından sonra mukabele okuduklarını belirtti.

Tanrıant, mukabeleyi radyo üzerinden de yayınlayarak, camiye gelme imkanı olmayan vatandaşların bundan faydalanmasını sağladıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.