Van

İpekyolu Belediyesi Kısa Film Festivali sona erdi

10:45 06 Mayıs 2018
İpekyolu Belediyesi Kısa Film Festivali sona erdi

İpekyolu Belediyesi 1. Ulusal Kısa Film Festivali'nde 7 dalda birinci seçilen film sahiplerine ödülleri verildi.

Kentteki bir otelde düzenlenen ve yoğun ilgi gören program, müzik gösterisiyle başladı.

249 kurmaca, 110 belgesel, 36 deneysel, 29 animasyon olmak üzere 424 kısa filmin başvurduğu festivalde ön değerlendirmenin ardından kurmaca dalında 14, belgesel dalında 10, deneysel dalında 5, animasyon dalında 5, engelsiz yaşam ödülü dalında 5 film olmak üzere, toplamda 39 film yarışma, 14 film de gösterim hakkı kazandı.

Van temalı film atölyesi kapsamında 7 filmin de ayrı bir kategoride yarıştığı festivalde, toplam 13 kısa film için ödül verildi.

Film sahiplerine ödüllerinin verildiği programda konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, tarihi misyona yakışır sinema gibi etkili bir iletişim aracı içeren festivalde Van'ın tüm güzelliklerinin çekilen filmlerle öne çıktığını söyledi.

Bu yıl ilki düzenlenen festivale ülkenin her tarafından katılım olduğunu belirten Öztürk, şunları söyledi:

"Güzel Van'ımız tarihi süreçte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve doğu ile batı medeniyetleri arasında önemli bir köprü vazifesi görmüştür. Zengin kültürel ve sanatsal değerleriyle de geleceğe ışık tutmuştur. Tarihe olan borcumuzu bir nebze de olsa ödeyebilmek için sahip olunan tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri tüm dünyaya tekrar duyurmak ve mayasında olan sanatsal değerleri tekrar ortaya çıkararak tarihe önemli bir düşmek için böyle bir festival gerçekleştirdik."

Vali Yardımcısı Mehmet Parlak da görevlendirmeyle belediyelerde kültür sanat etkinliklerinin önemli derecede arttığını, Van'da da son dönemlerde düzenlenen etkinliklerle hareketli günler geçirdiklerini aktararak, festivali düzenleyenlere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.