Van

İtfaiyeci olmak için yarıştılar

15:48 09 Temmuz 2018
İtfaiyeci olmak için yarıştılar

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde itfaiye eri olarak istihdam edilecek 100 kişinin belirlenmesi için "dayanıklılık ve yeterlilik" sınavı yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük itfaiye filosuna sahip Van Büyükşehir Belediyesi, itfaiyecilik hizmetlerine daha profesyonel bir ekiple devam edecek.

Bu kapsamda Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puan sıralamasına göre belirlenen 471 aday, İtfaiye Dairesi Başkanlığı bahçesinde dayanıklılık sınavına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen adaylar, sırasıyla 200 metrelik parkurda lastik atlama, dengede durma, engel atlama gibi etaplarda yarıştı.

Adaylar ayrıca 15 metrelik itfaiye merdivenine tırmanıp, hortumla hedefe su sıkarak zorlu parkuru en kısa zamanda tamamlamaya çalıştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Van Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, bölgenin en güçlü itfaiye filosunu kurmak için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Yeni aldıkları araçlarla itfaiye filosunu güçlendirdiklerini belirten Yalçın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bir taraftan büyürken, İçişleri Bakanlığının emriyle de 100 itfaiye elemanının imtihanlarını başlatmış olduk. Bu sınavlar hem yazılı hem uygulamalı oluyor. Yazılı sınav KPSS ile belirleniyor. Bir de burada sözlü ve uygulamalı mülakat yapıyoruz. İtfaiyecilik hem çok ehemmiyetli kutsal bir meslek hem de insanların can ve mal emniyeti açısından hazır bulunulması gereken bir statü. Hepsinin devlet memuru olması icap eder. Bugüne kadar alımlar da taşeron firma elemanları üzerinden tercih edilmiş. Ancak itfaiyecilik devlet memuru marifetiyle ile yapılacak zorunlu işler arasındadır. Gençlerden çok başarılı olanlar var. İtfaiyecilik okulundan mezun olanlar var. Bu noktada iyi bir ekip kuracağımıza inanıyorum."

İtfaiye eri olmak için yoğun çaba harcayan adaylar da kolay görünen etapların aslında zor olduğunu kaydederek, komisyon üyelerinin tarafsız şekilde değerlendirmelerde bulunduğunu aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.