Van

Van'da şehit polis için tören düzenlendi

14:10 18 Temmuz 2018
Van'da şehit polis için tören düzenlendi

Van'da PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan özel harekat polisi için tören düzenlendi.

İpekyolu ilçesi Yalımerez Mahallesi'nde 15 Temmuz'da bir evde saldırı hazırlığı yapan teröristlere yönelik operasyonda çıkan çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan özel harekat polisi Ahmet Altun için Jandarma Asayiş Helikopter Filo Komutanlığı'nda tören yapıldı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşının tören alanına getirilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua okundu.

Silah arkadaşları tarafından omuzlanan ve tekbirler eşliğinde uçağa taşınan şehidin naaşı, dualarla memleketi Kahramanmaraş'a uğurlandı.

Törene, Vali Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, vali yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, kaymakamlar, şehidin silah arkadaşları, askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.