Van

VASKİ'nin çalışmaları basınla paylaşıldı

13:46 06 Eylül 2018
VASKİ'nin çalışmaları basınla paylaşıldı

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Müdürlüğü, 2017-2018 yıllında yapılan çalışmaları basınla paylaştı.

Kentteki bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, görevi devraldıktan sonra ilk olarak var olan sorunları tespit ettiklerini söyledi.

Hizmet binasında değişim ve yenileme çalışması yaptıklarını ifade eden Tekataş, vatandaşa daha iyi hizmet vermek için çalıştıklarını belirtti.

Bazı projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Teketaş, şöyle konuştu:

"Bunlardan biri İleri Biyolojik Arıtma Tesisidir. Tesisimizin temellerini attık, çalışmaları devam ediyor. Eski arıtma sisteminin yüzde 25'i çalışıyordu. Geriye kalan yüzde 75'lik tüm atıklar göle akıyordu. Bu büyük bir kirlilikti. Yıllarca bu kirlilik denize dökülüyordu. 120 milyonluk projemiz tamamlandığında, Van Gölü artık kirletilmeyecek."

Son dönemlerde Van Gölü kirliliğiyle ilgili gerçeği yansıtmayan haberlerin yapıldığına değinen Tekataş, şunları kaydetti:

"Kirlilik ve gölün renk değişikliğiyle ilgili Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) bir açıklama yaptı. Van Gölü'ndeki elbette ki bir kirlilik sorunu var. Ancak yapılan haberlerde bugüne kadar ne de arıtma tesisin yapılmadığı hiç konuşulmadı. Son zamanlarda yapılan haberlerde sürekli 2-3 aylık kirlilikten bahsedildi. Kimse bize bu kirliliği ya da tesisin durumunu sormadı."

Kayıp kaçak konusunda 6 ekiple çalışma yürüttüklerini söyleyen Tekataş, 2018 yılı içerisinde 42 bin 842 denetim yaptıklarını bu denetimler kapsamında 10 bin 235 tutanak tuttuklarını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.