Van

Van'da fahiş fiyat artışlarına ve stokçuluğa sıkı denetim

10:44 09 Ekim 2018
Van'da fahiş fiyat artışlarına ve stokçuluğa sıkı denetim

Van'da son dönemde artan haksız ticari uygulamalara karşı denetimler gerçekleştirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ülkede son dönemde sıkça gündeme gelen haksız ticari uygulamalara karşı kentte sıkı denetimler yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, özellikle fahiş fiyat artışı uygulayanlar ile piyasaya sürmek yerine mal stokçuluğu yapanlara yönelik çalışmalarda Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri ve zabıta ekiplerinin denetimlerini titizlikle sürdürdüğü belirtildi.

Ticari uygulamalarında usulsüzlük tespit edilen firmalara gerekli yaptırımların uygulanması amacıyla Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu'na bildirildiği ifade edilen açıklamada, "İlgili mevzuat uyarınca Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde özellikle deterjan, un, yumurta, salça, peynir, tavuk, bisküvi, çikolata ve peçete gibi zorunlu gıda ve ihtiyaç ürünlerinin fiyatları tespit edilmiş ve 3 un fabrikası ile 8 perakende firmasından toplam 26 ürün grubu ile ilgili fiyat tespitleri, önceki fiyatlarla kıyaslanmak üzere Ticaret Bakanlığı'na bildirildi. Söz konusu denetimler yoğun şekilde sürdürülmektedir." denildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.