Van

Edremit'te sokak ve yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

16:13 07 Ocak 2019
Edremit'te sokak ve yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Van'da Edremit Belediyesi havaların soğumasıyla yiyecek bulmakta zorlanan sokak ve yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, sokak ve yaban hayvanlarının su ve gıda ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yaptığı çalışmaları aralıksız devam ettiriyor.

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Atıf Çiçekli, yaptığı açıklamada, kış şartlarında zeminin karla kaplı fırtınalı ve don olması dolayısıyla hayvanların yem bulmakta zorlandıklarını anlattı.

Hayvanların aç kalmaması ve ölmemesi için belediye ekipleri tarafından çeşitli bölgelere yem bırakıldığını belirten Çiçekli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Havalar elverişsiz olduğu sürece yem dağıtımını yapmaya da devam edeceğiz. Tüm hayvanların enerjilerini kaybetmemeleri ve güçsüz kalmalarını önlemek istiyoruz. Buradan tabii toplum olarak da her birimize çok büyük işler düşüyor. Bizim mutlaka ulaşamadığımız noktalar da oluyordur. Sokağa bırakacağımız bir kap mama veya bir parça ekmek bile hayvanların hayatlarını idame ettirmeleri noktasında büyük önem taşıyor. Bu noktada halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.