Yalova

Soğuk havalar kahvehanelerde bitkisel çay satışını artırdı

15:42 03 Ocak 2016
Soğuk havalar kahvehanelerde bitkisel çay satışını artırdı

Yalova Kafe ve Kahvehaneciler Dernek Başkanı Gökhan Duman, soğuk havalar nedeniyle kahvehanelerde bitkisel çay satışının arttığını söyledi. 

Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk havalarda vatandaşların kapalı mekanları daha çok tercih ettiklerini söyledi.

Yalova'da her 10 metrede bir kahvehanenin bulunduğunu belirten Duman, "Havlar çok soğuk ve soğuk nedeniyle vatandaşlar kapalı mekanları tercih ediyorlar. Şuanda kahvehanelerin doluluk oranı normal günlere oranla yüzde 80 arttı. Kahvehane sahipleri olarak bu durumdan çok memnunuz" diye konuştu.

Vatandaşların artık soğuk içecekler yerine sıcak içecekleri özellikle de bitkisel çayları tercih ettiğini Duman, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız soğuktan korunmak için sıcak içecekleri tüketiyorlar. Özellikle vatandaşlar çay, ıhlamur ve bitkisel çaylara bu havalarda büyük ilgi gösteriyorlar. Biz de ıhlamur ve bitkisel çay satışlarından memnunuz. Ayrıca havaların soğumasıyla birlikte salep satışları arttı."

Bilge Kıraathanesi işletmecisi Ali Kazım Köksal da, bol bol sıcak içecekler sattıklarını vurguladı.

Şuan sıcak içecek satışlarından çok memnun olduklarını ifade eden Köksal, "Vatandaş daha çok çay, ıhlamur, bitkisel çay ve salep tüketiyor. Artık soğuk içecekler çok az tüketiliyor. Zaten vatandaşlar hasta olmamak için sıcak içeceklere yönelmiş durumda. Buda bizim satışlara yansıyor" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.