Karı koca, 97 kilo verdi!

Fazla kilolarından kurtulmak için tüp mide ameliyatı olan Cihangir Güleğlen 1 yılda 73, eşi Gülşah ise 2 ayda 24 kilo verdi.

Karı koca, 97 kilo verdi!
Karı koca, 97 kilo verdi!
GİRİŞ 07.07.2016 16:45 GÜNCELLEME 07.07.2016 16:45

Sivas'ta fazla kilolarından kurtulmak  için tüp mide ameliyatı olan 161 kilo ağırlığındaki cihangirGüleğlen 1 yılda 73,  eşi Gülşah ise 2 ayda 24 kilo zayıfladı.

Sivas Belediyesinde iç mimar olarak çalışan ve 161 kilo olan Cihangir  Güleğlen (35) ile 97 kilo olan eşi Gülşah (31), kiloları nedeniyle sağlık  sorunları yaşamaya başladı.Fazla kilolarından kurtulmaya karar veren Gülşah Güleğen, eşiyle Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Atabey'e başvurdu. Cihangir Güleğen, doktorun tavsiyesi ve "Ameliyat sonrası eşime bir şey olursa" korkusuyla ilk olarak kendisi bıçak altına yatmaya karar verdi.

"Rahatça yürüyebiliyorum"

Eşi Cihangir Güleğen'in tüp mide ameliyatının ardından 1 yılda sağlığı bozulmadan 73 kilo vermesi üzerine, 2 ay önce ameliyat olan Gülşah Güleğen de 24 kilo zayıfladı.- "Rahatça yürüyebiliyorum" AA muhabirine açıklama yapan Cihangir Güleğlen, hayatının yaklaşık 10 yılını aşırı kilolu yaşadığı belirterek ilk olarak ameliyatı eşi için araştırdıklarını söyledi. Eşinin ameliyatı için başvurdukları Yrd. Doç. Dr. Atabey'in kendisine "Önce senin ameliyat olman gerekiyor" dediğini aktaran Güleğlen, eşinin ameliyat sonrası sağlık sorunu yaşayabileceği endişesi ve doktorun önerisiyle bıçak altına yatmaya karar verdiğini dile getirdi.

Güleğlen, "İki küçük çocuğumuz var. 'Bir şey olursa önce bana olsun, hanım kurtarsın' dedim. Bu sayede sağlığımıza kavuştuk." dedi.Ameliyat olmaya kararı aldığında 161 kilo olduğunu, 1 yılda 73 kilo zayıflayarak 88 kiloya düştüğünü ifade eden Güleğlen, "İnsanların bakış açısı değişti. Sağlıklı bir yaşama kavuştum. Mutluluk geldi. Çocuklarımla rahat oynayabiliyorum. Rahatça yürüyebiliyorum." diye konuştu.Sağlıklı kilo vermeye başlayınca 2 ay önce de eşinin ameliyat olduğunu anlatan Güleğlen, eşinin de kendisinin de gayet sağlıklı olduğunu anlattı.



- "Evde çocuklar ile daha rahat oynuyorum"

Gülşah Güleğlen de kilolu olmayı hiç kabullenmediğini ve kilo vermek için defalarca araştırma yaptığını, 100 kiloya çıkınca karaciğer büyümesi ve yağlanması başladığını belirtti.İnsülin kullanma ihtimali gündeme gelince eşini ikna ederek ameliyat olduğunu anlatan Güleğlen, şunları kaydetti:

"İki ay önce 96 kiloyla ameliyat oldum. İki ayda 24 kilo verdim. Şu anda 72 kiloyum. Hayatımda birçok şey değişti. Eskiden her yere arabayla gitmek isterdim. Şu anda yürümek istiyorum. Daha çok yürüyüş yapıyorum. Evde çocuklar ile daha rahat oynuyorum. Eskiden sürekli yoruluyordum ama şimdi evde topumuzu da oynuyoruz. Doktorumuz ilk önce eşimin ameliyat olması gerektiğini söyleyince, eşim 'Neyse hadi bir şey olacaksa bana olsun, çocuklar annesiz kalmasın' dedi. Kendini feda etti. Bu ameliyatta bir sıkıntı olmayacağına inanıyordum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak