Rüyada yılan görmek kötüye mi yorumlanır? Rüyada yılan görmek neye işaret?

Rüyada yılan görmek, çok fazla yoruma açık bir rüyadır. Rüyayı kimin nasıl gördüğü dikkate alınarak yorumlanması gerekir. Rüyasında yılan gören kişinin çevresinde sinsi düşmanları olduğuna işaret ederken bazen de rüya sahibinin yasaklı işler içinde olduğuna delalet edilir. Bundan dolayı rüyasında yılan gören kişinin rüyayı nasıl gördüğüne dikkat ederek yorumlamalıdır. İşte rüyada yılan görmenin farklı tabirleri…

Rüyada yılan görmek kötüye mi yorumlanır? Rüyada yılan görmek neye işaret?
Rüyada yılan görmek kötüye mi yorumlanır? Rüyada yılan görmek neye işaret?
GİRİŞ 26.06.2020 09:46 GÜNCELLEME 20.02.2021 17:29
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Rüyada yılan görmek, nasıl görüldüğüne bağlı olarak farklı yorumlanmaktadır. Rüyasında yılan gören kişinin bazen sinsi bir düşmanla karşılaşacağı, bazense güçlü bir karakterinin olduğuna işaret edilmektedir. Rüyasında yılan saldırısı gören kişinin yakın bir dostu tarafından beklemediği bir şekilde saldırıya uğrayacağına, yılan öldürdüğünü gören kişi ise mücadeleye girdiği düşmanını alt edeceğine yorumlanmaktadır. Siyah yılan güçlü bir karakterinin olduğunu ifade ederken sinsi düşmanların varlığını da göstermektedir. Bundan dolayı rüyasında yılan gören kişinin rüyayı nasıl gördüğünü dikkate alınarak rüyayı yorumlaması önemlidir.

RÜYADA YILAN GÖRMEK

Rüya tabirleri üzerine çalışmaları olan Cafer-i Sâdık (r.a) hazretleri yılanı; gizli düşmanlık, maişet, selamet, saltanat, emirlik, devlet, zevce, evlat ve Sel olarak yorumlamıştır. Yılan görmenin genel yorumu, mal sahibi düşman ve bir yandan da maddi durumun düzelmesine ve aile hayatındaki iyi gelişmelere işarettir.

Rüyada çok sayıda yılan görmek 

Kişinin rüyada birden fazla yılanın kendine saldırdığını görmesi birden yakın çevredeki düşmana işarettir. Yılanlar tarafından sokuluyorsa akraba ve yakın çevreden gelecek zarara yorulur. Eğer sokmaz ve sadece yanında bulunursa zarar gelmez. Rüyada yılanların çok olduğu bir yere girmek, çevrede Müslümanlara düşman olan bir kişinin bulunduğu anlamına gelir.

Rüyada yılan öldürmek

Rüyada yılan öldürmek, yılanın başını ezmek, yılanı yakmak düşmanların alt edilmesine işarettir. Rüyada yılanla boğuşmak ve onu öldürmek, düşmanların büyük bir zorlukla yenileceğine işarettir. Yılanı öldürdükten sonra parçalara ayırmak ve onları yerden toplamak düşmanın mallarının da elde edileceğine delalet eder. Rüyanızda yılanı öldürüp toprağa gömmek iş veya ticaret hayatında kaybedilenleri geri kazanmak veya hastalıktan tamamen kurtulmak anlamındadır.

Aynı zamanda rüyada yılan öldürmek kişinin evleneceğine ve mutlu günlerin geleceğine işarettir. 

Rüyada yılan ölüsü görmek

Rüyada yılan ölüsü görmek olumsuz bir dönemden geçildiğine ve yaşama sevincinin azaldığına, hastalık riskinin arttığına, sağlık sorunu hakkında dikkatli olunması gerektiğine yönelik uyarıdır. 

Ölü yılanın diğer bir yorumu düşmanlardan zahmetsizce kurtulmaktır. Sürekli başınızda olan düşmanların kişinin başından gideceğine işarettir. 

Rüyada sokakta yılan görmek

Yılanın sokaklarda olduğunu görmek bir savaşın çıkacağı ve yılan sokakta öldürülürse de savaşın biteceği anlamına gelir.

Rüyada yılan sokması 

Rüyada yılan ve akrep türevi hayvanlar tarafından sokulduğunu görmek, rüya sahibinin yasak olan bir şeyi yapmasına delalet eder. Yılan sokması aynı zamanda içselleştirilmiş saldırganlığa işaret eder. Bu demektir ki saldırganlık duygusunun kontrol edilememesi kişinin sağlığına zarar verecektir. Yılan başka bir hayvanı sokmuşsa kendinize gelmeniz ve rehavete kapılmamanız gerektiğine işaret ederken yılanın kendi kendini soktuğunu görmek, gizli korkularla yüzleşip onu çözmek ve vesveseye düşmemek gerektiği şeklinde yorumlanır. Yılanın başka birini sokması aynı zamanda rüya sahibinin sözlerinin başkalarını yaraladığına işaret eder.

Rüyada yılan yediğini görmek

Yılanın etini yediğini görmek genellikle sağlık mevzularında haber verir. Yılan etini çiğ, pişmiş vs. şekilde yediğini gören kimsenin sağılığında bir problem varsa iyileştiği görülür. Sağlığında herhangi bir problem yoksa da daha uzun yıllar sağlıklı olacağına işaret eder.
Aynı zamanda sadece kendisi değil yakınlarından birinin sağlığıyla alakalı da olabilir. Çevresinde bir kişinin geçirdiği rahatsızlığın iyileşme haberini de alabilir.
Yılanın düşmana yorumlanması gibi yılan eti yediğini veya çiğnediğini görmek de düşman üzerinde kurulan galibiyet ve düşman malından nasiplenmektir. 

Rüyada yılandan korkmak

Rüyada yılandan korkmak, verilen sözlerin tutulacağına, istenilen başarının elde edileceğine işaret eder. Uzun süredir çekilen sıkıntının sonunda rahata erileceğine ve iyi şeylere işaret eden bu rüya, verilen bir sözün tutulmasına ve büyük bir mutluluk yaşanacağını müjdeler. Rüyada yılandan korkmamak ise iş anlamında bir yorumu getiriyor. Rüyada görülen yılandan korkmayan kimse terfi eder ve işinde iyi bir konuma gelir.

Rüyada konuşan yılan görmek

Rüyada yılanla konuşmak uzun zamandır düşman olan biriyle barışmak anlamına gelir. Düşmanın iyi konuşması menfaate yorulurken kötü sözler söylemesi düşmanla kavga etmeye işaret eder.

Rüyada eve yılan girdiğini görmek

Evde görülen yakınlarda bir düşmandır. Ev halkından birinin düşmanlığı olarak yorumlanır. Evde görülen yılan ev halkından herhangi biri tarafından kırılmaya ya da çıkacak tartışmaya da işaret eder. Dışarıdan getirilen yılan yakın zamanda eve giren kötü niyetli kişidir.

Evde görülüp de korkulmayan yılan da evde günahkâr kişilerin bulunduğunun işaretidir. Eve sürekli girip çıkan yılan ise akraba eş dost arasından bir düşmana yorumlanır.  

Rüyada yatakta yılan görmek

Rüyayı gören kişinin yatağının içinde yalan olduğunu görmesi vefat edeceğine yorulur. 
Yatağında kıvrılmış yılan, yılanın kıvrıldığını görmek, sindirim sisteminde rahatsızlık olduğunu ve mide, bağırsak hastalıkları veya zehirlenmeye işaret edebilir.

Yüksek yerde yılan görmek

Rüyada yüksek bir yere tırmanan yılan rüya sahibinin büyük mutluluğa erişeceğine yüksek yerden inen yılan ise rüya sahibinin o bölgede liderlik konumuna ulaşmasına işarettir.

Rüyada vücuttan veya ağızdan yılan çıkması

Rüyada vücudunda, vücudundan yılan çıktığını görmek Aile bireylerinden birinin düşmanlığına, rüyada ağızdan yılan çıkması görmek de söylenen kötü sözlerden zarar görmeye yorumlanır.

Ağza yılan girmesi

Rüyada ağıza yılan girdiğini görmek ilim ehli olmaya, Yılanın uçarak yükseldiğini görmek sevinç, sürura ermeye, başının üzerinde yılan görmek devlet kademesinde itibar sahibi olmaya işaret eder.

Rüyada arkadan gelen bir yılan görmek

Düşmanın arkadan sessizce geleceğine ve gizlice bir komplo kurduğuna işarettir.

Rüyada beyaz yılan görmek

Rüyanın saflığın sembolü olması gibi rüyada yılanı beyaz olarak görmek de zayıf bir düşmana işaret eder. Beyaz yılanı tutmak da yüksek mertebelere nail olmaktır.

Rüyada siyah yılan görmek

Siyah yılan beyazın tam tersine güçlü ve zorlu bir düşmana işarettir. Siyah yılan aynı zamanda yüksek rütbeli bir kişiye de yorumlanır.  

Rüyada yeşil yılan görmek

Rüyada görülen yeşil yılan imanı zayıf ya da dinsiz kişiye ve rüya sahibini günaha teşvik edebileceği anlamındadır.

Rüyada altından yılan görmek

Rüyanızda altından veya gümüşten yapılmış bir yılan görmek, hayırlı işlerle uğraşmaktır. Değerli taşlardan olan yılan hayatın her alanında gelecek hayırdır. Bu bir iş bir olay ya da insan olabilir. 

Rüyada büyük bir yılan görmek

Rüyanızda görülen çok uzun ve iri yılan, rüya sahibine korku veren ve rahatsız eden herhangi bir şeydir. Bir diğer rüya tabirine göre de aile içinden ya da komşulardan bir kişinin beslediği düşmanlığa işaret eder. 

Büyük bir yılanın sahibi olduğunu gören kimse için mal ve mülk vardır. Aynı zamanda evlat sahibi olmaya da yorumlanır. Rüyada görülen su yılanı da mala işarettir. 

Rüyada küçük yılan görmek 

Rüyada görülen küçük yılan düşmanların rüyayı sahibinden düşük olduğuna delalet ettiği gibi gündelik hayatta kişiyi etkilemeyen ancak zihnin derinliklerine yerleşmiş, yüzeye çıkmayı bekleyen kimi önemsiz, küçük gizli korkulara da yorulur.
Rüyada yılanın eli ısırması

Rüya sahibi rüyada elinin ısırılması, bu yakınlarında beklenmedik bir dostundan göreceği kötülüktür. Kişinin etrafındakilere dikkat etmesi gerekir. 

Rüyada Yılan Görmenin Psikolojik Yorumu Nedir?

Rüyasında yılan gören kimseler çoğunlukla sıkıntı içinde olan kimselerdir. Huzursuz ve korkularla dalınan uyku bu tip rüyalara sebep olur. Bu durum bilinçaltı oldukça dolu olan kimsenin rüyasına da yansır. Rüyada görülen yılan ise bilinçaltındaki korkuların yakında gün yüzüne çıkacağına ve korkularla yüzleşmeye işaret eder. Bir çocuğun rüyasında yılan görmesi arzu ve isteklerine yorumlanır.

 

Rüya genellikle düşmana yorumlansa da aynı zamanda sağlık, mal vb. durumlara da yorulur. Olumlu bir sembol olarak yılan bilge kişiye, bilgeliğe, ilme de işaret eder. İki farklı ruh halinde olan kimseler genellikle rüyalarında iki başlı yılan görürler. Karmaşık ruh halinin tezahürü rüyalarda da bu şekilde görülür. Rüyada başı ve gözü olmayan bir yılanın görülmesi rüya sahibinin etrafındaki durumlardan farkında olmamasının işaretidir.

 
YORUMLAR 87
  • berfın 2 yıl önce Şikayet Et
    bılen varmı ruyamda babannemın evınde halı altına saklan buyuk yılan gordum ama korkmadım onu kovaladım o sırada baska yılanın onu kovaladıgını gordum bu ne anlama gelıyor bılen varmı
    Cevapla
  • Lutfiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Ruyamda ayagimin icinden yilan cikiyor ayak altindan cikiyor bunun tabiri nedir?
    Cevapla
  • Nurtaç Arslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Rüyamda kapı girişinde dolap üstünde yastıkların arasından Yılanlari gördüm küçük siyah yılanı öldürmek istedim kafası koptu kaçtı. Bir diğeri sarı kafası büyüktü süpürgeyi vurdum kaçtı taşların arasına girdi ..yorumunuzu bekliyorum
    Cevapla
  • Esma 3 yıl önce Şikayet Et
    Evt
    Cevapla
  • gülay 3 yıl önce Şikayet Et
    Rüyamda ağacı Yîkip gelen simsiyah uzun bir yılan gördüm yüz yüze geldik benj koşturdu ve ısırdı
    Cevapla
  • Serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Rüyamda; büyük kocaman siyah bir yılan gördüm düşman gibi bakıyordu ve siyah bir köpeği kuyruğuyla sarıp hızlıca kaçmaya başladı bizde peşinden gittik ve yerde leş bir yılanı görünce durdu köpeği bıraktı leş olan yılanı yemeye başladı ve köpeğede verdi yediği yılanda bunun yavrusu ne bize ne de köpeğe bişey yapmadı.. Yorumsuz bırakmayın teşekkürler
    Cevapla
  • Yasemin 3 ay önce Şikayet Et
    Boyle ruyalarinizi topluma anlatmayin bi akan suya anlatin suyla gitsin kaybolsn boyle ruyalarn anlatimi pek iyi degil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü