9 günlük Kurban Bayramı tatilinden özel sektör çalışanları nasıl yararlanır?

2018 yılı itibariyle Bakanlar Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre bu sene Kurban Bayramı 9 gün tatil olarak belirlendi. Sadece kamu çalışanlarının yararlanabildiği Kurban Bayramı tatilinden özel sektör çalışanları nasıl yararlanacak? İşte detaylar...

9 günlük Kurban Bayramı tatilinden özel sektör çalışanları nasıl yararlanır?
9 günlük Kurban Bayramı tatilinden özel sektör çalışanları nasıl yararlanır?
GİRİŞ 09.08.2018 10:12 GÜNCELLEME 09.08.2018 10:12

Milyonlarca özel sektör çalışanı tatil planını yapmaya başladı. Bu sene 9 günlük Kurban Bayramı tatilinden özel sektör çalışanlarının yararlanması mümkün mü? Tatilini ona göre şekillendirmek isteyenler için derlediğimiz haberde izin hakkı konularını araştırdık. Buna göre belli şartlar sağlandığında özel sektör çalışanları da 9 günlük izin hakkından yararlanacaklardır.

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI 9 GÜN İZİN KULLANABİLİR Mİ?

İsteyen işveren aynı kamu kurumlarında olduğu gibi çalışanlarına idari 2,5 gün ya da haftada 5 gün çalışanlar için yarım gün izin hakkı vererek çalışanlarının 9 gün tatil yapmasına imkan sağlayabilir. Burada, idari izin olduğu için işverenin bunu yıllık izinden düşememesine dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca bu izin için maaştan da düşülmüyor. 

YILLIK İZİ  İLE 9 GÜN TATİL YAPILABİLİR

Ancak işveren idari izin konusuna yanaşmazsa çalışanların yine 9 günlük izin yapma hakkı bulunuyor. Sabah Gazetesinden Faruk Erdem'in aktardıklarına göre son değişikliklerle yıllık izinler 1'er gün bile kullanılabiliyor. Bu durumda çalışan 2.5 günlük mesaiyi ya da hafta sonu izin yapanlar için yarım günlük mesaiyi yıllık izninden kullanarak 9 günlük tatil yapabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı