Gündemde büyük yankı uyandıran Ziynet Sali kimdir? Nereli, kaç yaşında?

Müzik piyasasına sürdüğü albümleri, gerçekleştirdiği konserleri ve seslendirdiği şarkılarıyla çok geniş bir kesimin yakından takip ettiği Ziynet Sali kimdir? Jennifer Lopez'e olan benzerliğiyle adından söz ettiren, güçlü bir sese sahip olması nedeniyle takdir gören başarılı sanatçı Ziynet Sali aslen nereli, kaç yaşında?

Gündemde büyük yankı uyandıran Ziynet Sali kimdir? Nereli, kaç yaşında?
Gündemde büyük yankı uyandıran Ziynet Sali kimdir? Nereli, kaç yaşında?
GİRİŞ 05.11.2018 19:42 GÜNCELLEME 05.11.2018 19:42

Kendine has yorumuyla seslendirdiği müzik parçalarıyla hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip Ziynet Sali, 29 Nisan 1975 tarihinde KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti)'de hayata gözlerini açmıştır. Babasının işi nedeniyle ailesi ile birlikte İngiltere/Londra'da 6 yıl süresince ikamet eden Ziynet Sali, 7 yaşına girdiğinde ailesinin Kıbrıs'a taşınma kararı almasıyla birlikte eğitim hayatını burada tamamladı. Lise eğitimi aldığı dönemlerde K.K.T.C Kültür Bakanlığı TSM Korosu’nun en genç solisti olan Ziynet Sali, üniversite eğitimini sınavlarını başarıyla geçerek girmeye hak kazandığı İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatarı'nda tamamladı.

Dikkatleri üzerine çeken Okan Can Yantır kimdir? Sıla ve Ahmet Kural...

ziynet sali kimdir

Ahmet Kural TV8 dizi projesinde rol alacak mı? Acun Ilıcalı duyurdu...

İlk olarak profesyonel anlamda sahne çalışmalarına piyano eşliğinde İngilizce ve Latin şarkılar seslendirerek başlangıç yapan ve pek çok müzikhol ve eğlence mekanlarında sahne alan Ziynet Sali, 2009 tarihinde 13. İstanbul FM Müzik Ödülleri, En İyi Şarkı, Beste Ve Söz (Beş Çayı), yine aynı tarihte 15. Kavram Olimpiyat Ödül Töreni, Özel Ödül ve 2011 tarihinde ise 17. Kral Müzik Ödülleri, Radyolarda En Çok Çalınan Şarkı (Rüya) ödüllerini almaya hak kazanmıştır. İngilizce, Latince ve Türkçe repertuarını geliştirmek için faaliyetlerde bulunduğu dönemlerde diğer yandan dönemin popüler bir plak şirketi Dost Müzik ile çalışma kararı alan Ziynet Sali, 2000 tarihinde “BA-BA” isimli ilk albümünü müzik piyasasına sürdü. 

Sıla Gençoğlu ve Ahmet Kural cephesinden en son gelişmeler aktarıldı!

ziynet sali nereli

Sıla'ya ilgi uyandıran destek veren Naz Çekem kimdir? Ahmet Kural...

Son Osmanlı Yandım Ali ve Çılgın Dersane Kampta isimlerinde iki sinema filmi projesinde rol alan Ziynet Sali, 2004 tarihinde Amman Kuzum, 2006 tarihinde Mor Yıllar, 2008 tarihinde Herkes Evine, 2012 tarihinde Sonsuz Ol ve 2013 tarihinde ise Gelemiyorum Yanına isimli albümleri yayınlamıştır. Öte yandan sergilediği kültürler arası sahne şovlarıyla farklı bir soluk getiren, ilerleyen dönemlerde Yunanca eğitimine ve repertuar çalışmalarına hız kazandıran Ziynet Sali 2008 tarihinde Bizde Böyle, 2010 tarihinde Rüya, 2010 tarihinde Bize Yeter ve 2012 tarihinde Alışkın Değiliz singlelarını müzik piyasasına sürmüştür.

ziynet sali kaç yaşında hayatı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?