Rüyada güneş tutulması görmek ne anlama gelir? Rüyada güneş görmek neye işaret eder?

Rüyada güneş görmek, en genel tabiriyle rüya sahibinin güçlü ve mücadeleci bir karakteri olduğuna, hayırlı ve yeni işleri çok yakında yaşanacağına, maddi ve manevi rahatlayacağına işaret etmektedir. Rüyada görülen güneş yorumlanırken rüyanın tam olarak nasıl görüldüğüne dikkat ederek yorumlanması gerekmektedir. Peki rüyada güneşin doğduğunu görmek nasıl yorumlanır? İşte rüyada güneş görmenin detaylı tabirleri...

Rüyada güneş tutulması görmek ne anlama gelir? Rüyada güneş görmek neye işaret eder?
Rüyada güneş tutulması görmek ne anlama gelir? Rüyada güneş görmek neye işaret eder?
GİRİŞ 14.11.2022 09:50 GÜNCELLEME 14.11.2022 09:50

Rüyada güneş görmek, yeniliklere hayırlı işlere, rahat ve zenginliğe işaret etmektedir. Rüya sahibinin işinde başarıya ulaşacağı, zahmet çekmeden mal – mülk sahibi olacağına yorumlanmaktadır. Zenginliğin ve mutluluğun habercisi olan güneş, görüldüğü duruma göre tabir edilmektedir. Güneşin doğarken görmek hayırlara işaret ederken, batarken görmekse sıkıntılı günlerin habercisi olarak yorumlanmaktadır. Ancak, rüya sahibinin ruh haline, yaşam tarzına ve bilinçaltına bağlı olarak rüyayı gördüğü duruma göre farklı şekillerde tabir edilmektedir. 

Rüyada Güneşin Doğuşunu Görmek

Rüya sahibinin huzurla dolacağı, güzel günler göreceğine, maddi sıkıntılarından kısa sürede kurtulacağına ve bekarsa çok yakında hayırlı kısmetlerinin çıkacağına işaret etmektedir. Rüyayı gören kişinin Allah’a yönelerek tövbe edeceğine, dini görevlerine dikkat edeceğine tabir edilmektedir. Güneş doğması, yeni ve hayırlı başlangıçlara, rüya sahibini heyecanlandıracak güzel işlere işaret etmektedir.

Rüyada Güneşin Batmasını Görmek

Rüya sahibinin sıkıntılı günler geçireceğine, eşiyle arasının bozulacağına, maddi manevi zor duruma düşeceğine işaret etmektedir. Rüyayı gören kişinin işlerinin gayet güzel yolunda giderken bir anda tepetaklak olacağına tabir edilmektedir.

Rüyada Güneşin Evinin Üstüne Doğduğunu Görmek

Rüyayı gören kişinin aile içinde yaşanacak sevinç ve mutluluğa yorumlanmaktadır. Rüya sahibinin sağlıklı ve huzur dolu bir sürece gireceğine, maddi olarak çekilen sıkıntıların sona ermesine, derdin ve sıkıntının rüya sahibinden uzak olacağı şeklinde tabir edilmektedir.

Rüyada Güneş Tutulması

Rüyada güneşin tutulduğunu gören kişinin yaşayacağı sıkıntılı ve kasvetli günlere işaret etmektedir. İş hayatında ve aile hayatında alınan kararların dikkat edilmesi gerektiğine işaret edilmektedir. Ayrıca rüyada güneş tutulması gören kişinin ölüm haberi alacağına da rivayet edilmektedir.

Rüyada Ay ve Güneşi aynı Anda Görmek

Rüyada gökyüzünde aynı anda hem güneşin hem de ayın olduğunu görmek, sahibinin söz sahibi ve güçlü kimselerden hayır ve iyilik göreceğine işaret etmektedir. 

Rüyada Güneş Işığı Vurması

Rüyada güneş ışığı görmek, rüya sahibinin hayırlı ve güzel haberler almasına işaret etmektedir. Rüyada güneş ışığı vurması, rüyayı gören kişinin maddi ve manevi güzelliklerle karşılaşmasına ve rahat günler yaşamasına yorumlanmaktadır. 

Alimlerin Yorumlarına Göre Rüyada Güneş Görmek

Nablusi: Rüyada görülen güneş, melik, halife, baba, devlet adamı veya güzel bir kadındır. Rüyada kendisinin güneş olduğunu gören kimse, güneş ışığı nispetinde büyük bir mülke erişir. Güneşe yapışıp iliştiğini gören kimse, vezir veya katipten hayır ve kuvvete nail olur. Zincirle asılmış güneşe ulaştığını gören kimse, bir vilayete vali olur ve orada adaletli iş yapar. Güneş üzerinde oturduğunu veya ona yaklaştığını gören kimse, melikten nimet, mal ve kuvvete erişir. Güneşin ziyasının doğudan batıya kadar bütün yeryüzünü aydınlattığını görmek, eğer rüyayı gören ehilse, yeryüzüne malik olur ve dünyanın her tarafında anılacağı bir ilme sahip olur.

Kendisini güneşe veya ondan bir kuvvet ve kudrete malik olduğunu gören kimsenin, padişah yanında sözü geçerli olur.

Seyyid Süleyman: Güneşi tuttuğunu, kendine mal ettiğini, kendisinin güneş olduğunu yahut güneşin yerinde durduğunu veya onun gibi ışıklar saçtığını gören kimse -ehil ve layıksa- bir insanın ulaşabileceği en yüksek mertebelere gelir. Rüya sahibi makam için ehil değilse bile, büyük hayra, saadet ve itibara işarettir. Siyah olmadığı halde, ışıktan mahrum bir güneşi elinde tutan; sıkıntısından kurtulur.
Bazı tabirciler güneşi, valideyle yorumlamışlardır. Güneşin parlayarak evinde doğduğunu gören; bir kadın akrabasıyla evlenir. Güneşin başka bir evden doğduğunu gören, dışarıdan bir kadın alır. Bu rüya, her halükarda hayırlı ve faydalı bir evliliğin habercisidir. Güneşe secde etmek; günah işlemektir.

Hz. Danyal (a.s): Güneş, hakime veya büyük bir kimseye işarettir. Rüyada görülen güneş, gücü, kudreti, büyüklüğü çağrıştırır. Kimi zaman ise, ailede babayı, yönetimde devlet başkanını, ticarette altını, din dünyasında büyük bir bilgin zatı ve duygu dünyasında da eşsiz güzel bir kadını simgeler. Bazen sevinç duymaya, üzüntüye; bazen de haber almaya, işaret eder. Kimi zaman ölümün yaklaştığına, zenginliğe; kimi zaman da hastalığa çağrışım yapar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!