Rüyada birden fazla ay görmek nasıl tabir edilir? Rüyada dolunay görmek hayırlı mıdır?

Rüyada ay görmek, hayırlı rüyalardandır. Rüya sahibinin huzurlu, bereketli ve ferah içinde bir ömür geçireceği anlamına gelmektedir. Ancak rüyada ay görmek, görüldüğü duruma göre farlı şekilde tabir edilirken bazı alimlerin de rüyada ay görmek ile ilgili yorumları bulunmaktadır. Peki rüyada ay ve güneşi aynı anda görmek neye işaret eder? Rüyada ay tutulması görmek ne demek?

Rüyada birden fazla ay görmek nasıl tabir edilir? Rüyada dolunay görmek hayırlı mıdır?
Rüyada birden fazla ay görmek nasıl tabir edilir? Rüyada dolunay görmek hayırlı mıdır?
GİRİŞ 16.07.2021 13:46 GÜNCELLEME 03.08.2021 09:07

Rüyada ay görmek, hayırlı bir rüya olmaktadır. Rüya sahibinin kimseye muhtaç olmadan kendi parasını kazanacağına, kendi ayaklarının üzerinde duracağına, bol helal paralarının olacağına işaret edilmektedir. Rüya sahibinin maddi kazancının yanında manevi olarak da rahatlayacağına işaret etmektedir. Sıkıntılarından kurtulup huzur dolu, mutlu ve sakin bir hayat geçireceğine yorumlanmaktadır. Rüyada ay görmek, rüya sahibinin içinin rahatlayacağı ve ferah dolu günler geçireceğine rivayet olunmaktadır. Rüyada ay görmek, alimler tarafından farklı şekillerde yorumlanmaktadır. Genel olarak bakıldığında hayırlı bir rüya olmasıyla birlikte görüldüğü duruma göre de farklı yorumlanabilir.

Rüyada Dolunay Görmek

Rüyayı gören kişinin ömür boyunca şanslı olacağına ve işlerinin süreli olarak rast gideceğine işaret edilmektedir. Bol rızıklar kazanarak hayatını rahat rahat idame edebileceği anlama gelmektedir. Sıkıntılı bir sürecin ardından rüya sahibinin yollarının açılacağına, girdiği her işte muzaffer olacağı anlamına gelmektedir. Mutluluğu daim olacak rüya sahibinin hayatı boyunca güzelliklerle karşılaşacağına işaret edilmektedir. Dolunay, aynı zamanda, kişinin temiz kalpli olduğuna işaret ederken içinin ferahlamasına da yorumlanmaktadır.

Rüyada Ay Tutulması Görmek

Rüyada ay ve güneş tutulmasını gören kişinin yaşayacağı sıkıntılı bir sürece işaret etmektedir. Zorluğa ve keyfin kaçmasına yorumlanan bu rüya bazen de bir tanıdığın vefat etmesine işaret etmektedir. Rüyada ay görmek çok iyi ve hayırlı bir rüya olmasının yanında rüyada ay tutulmasını gören kişi, kısa süreli yaşanacak zor bir döneme yorumlanmaktadır.

Rüyada Hilal Görmek

Hilal, İslami simgelediği için rüyayı gören kişinin Allah yolunda işler yapacağına işaret ederken dinine bağlı bir kimseye yorumlanmaktadır. Allah yolundan ayrılmayan rüya sahibinin huzur dolu bir ömür geçireceğine işaret edilir. Aynı zamanda rüya sahibinin bir tanıdığından iyilik göreceğine ve maddi manevi güçlenerek iyi yerlere geleceğine rivayet edilmektedir.

Rüyada Ay Işığı Görmek

Rüyada ay ışığını görmek, bazen gizli bir sırrın açığa çıkacağına bundan dolayı da kişinin utanacağı ve üzüleceğine işaret edilmektedir. Aynı zamanda anne şefkati ve merhametine yorumlanmaktadır. 

Rüyada Ay ve Güneşi Birlikte Görmek

Rüyada ay ve güneşi aynı anda gökyüzünde görmek, çok hayırlı rüyalardandır. Rüya sahibinin yakınlarından yardım görerek sıkıntılı günlerini aşacağına ve huzur dolu günler yaşayacağına yorumlanmaktadır. Rüyayı gören kişinin uzun zamandır içinde bulunduğu çıkmaz durumdan pek yakın zamanda kurtulacağı ve istediği hayatı yaşayarak mutlu bir ömür süreceğine rivayet edilmektedir. 

Rüyada Birden Fazla Ay Görmek

Rüya sahibinin sorunlarından kurtularak esenliğe kavuşacağına, her şeyin yoluna gireceği anlamına gelir. Rüyada ay görmek genel olarak hayırlı ve güzel anlamalara yorumlanır. Birden fazla ay görmek ise rüya sahibinin çok yakın zamanda şu an yaşadığından daha iyi bir hayata kavuşacağına, maddi manevi rahatlayacağına delalet eder. 

Alimlerin Yorumlarına Göre Rüyada Ay Görmek

Molla Cami: Rüyada ay görmek, adaletli bir devlet başkalarına veya büyük bir alim yahut güzel bir oğlan çocuğuna ya da, yalancı bir adama işaret eder. Ayın ışığını bulanık bir halde gören kimse, akranı olmayan bir kimseyle evlenir. Rüyada ayın kaybolduğunu görmek; rüya sahibinin hayır ve serden istediği şeyin neticeye varmasına işaret eder. Rüyada aya baktığını ve yüzünün şeklini ayda gördüğünü gören kimse, ölür.Ayın karardığını gören kimse, eğer devlet başkanı ise onun idaresinde bulunan kimselerin, onun emir ve fermanına itaat etmelerine işaret eder. Rüyada ayın güneş olduğunu görmek, rüya sahibinin babası veya eşi tarafından izzet, şeref, hayır ve mala nail olmasına işaret eder. Hasta olan veya deniz yolculuğunda bulunan kimse için ay görmek, helak olmaya işaret eder. 

Seyyid Süleyman: Bu rüya, vezir ve diğer büyüklerle yorumlanır. Ayı eliyle tutup kendine mal ettiğini gören layıksa, vezir yahut yüksek dereceli bir memur olur. Ay ile kavga eden, idarecilerle çatışır. Ay olduğunu veya onun yerinde durduğunu gören, büyük bir makama gelir. Ayı eliyle tutan, kederden kurtulur. Ayı semadan başka bir yerde doğar görmek; idarecilerin zorluklarla karşılaşacaklarına ve halkın üzüleceğine delalettir.

İbn-i Şirin: Dolunay, bir kavmin büyüğünü temsil eder. Ayın iki parçaya ayrılması, büyüklerden birinin vefatına işarettir. Şayet ikiye ayrılan ay tekrar birleşirse, o zat hastalanır fakat, afiyet bulur. İki dolunayın çarpışması, iki hükümdarın harbine delalet eder. 

Nablusi: Rüyada ay görmek, adaletli bir melike veya büyük bir alim yahut güzel bir oğlana ya da yalancı bir adama delalet eder. Eğer ayı gökte normal şekilde görse, melikin vezirine delalet eder. Gerek erkek ve gerek kadın rüyada ayı kucağında veya yanında görse, o kimse ayın parlaklığı nispetinde, birisiyle evlenir. Ayın nur ve ışığını bulanık bir halde gören kimse, akranı olmayan bir kimseyle evlenir.

Bir kadın rüyada ayın kendi evinde olduğunu ve bazısını alıp bir bez parçasına koyduğunu görse, erkek bir çocuk doğurur ve o çocuğun ölümü ile mahzun olur. Ayın tersine döndüğünü görse, melikin veziri vazifesinden alınır. Ayın, güneşin önünde ve güneşten daha iyi olarak gittiğini görse, vezir melike isyan ederek melikin fevkine çıkar. Rüyada ayın kaybolduğunu görse, rüya sahibinin hayır ve serden istediği şeyin zamanının geçtiğine ve neticeye vardığına delalet eder.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!