Rüyada ağlamak ne demek? Rüyada hıçkırarak ağlamak neye işaret eder?

Rüyada ağlamak, rüyanın tam olarak nasıl görüldüğüne bağlı kalarak farklı yorumlanmaktadır. Rüyada ağlamak, en gelen manasıyla mutluluğa işaret eder. Rüya sahibinin sevinçli haberlerle neşeleneceğine işaret ederken aynı zamanda sıkıntılardan kurtulmaya yorumlanmaktadır. Peki rüyada kendini ağlarken görmek hayırlı mıdır?

Rüyada ağlamak ne demek? Rüyada hıçkırarak ağlamak neye işaret eder?
Rüyada ağlamak ne demek? Rüyada hıçkırarak ağlamak neye işaret eder?
GİRİŞ 16.10.2022 10:18 GÜNCELLEME 16.10.2022 10:18

Rüyada ağlamak, genellikle mutlulukla tabir edilmektedir. Ancak rüyanın görüldüğü durum da dikkate alınarak değerlendirilmelidir. Farklı şekillerde tabir edilen rüya, yorumcular tarafından kederden hüzünden kurtulmaya; mutluluk ve sevinç şeklinde de tabir edilmektedir. Rüyada Allah için dökülen gözyaşı, sıkıntıların biteceğine, huzurlu günlerin çok yakında olduğuna işaret edilir. Rüyada ağlarken gözyaşlarının akmadığını fark etmek hayal kırıklığına ve beklenmedik biranda üzülmeye yorumlanmaktadır.

Rüyada Hüngür Hüngür Ağlamak

Rüyasında ağlarken bağırdığını gören kişinin yaşanacak bazı ters durumlardan dolayı çok fazla ağlayacağına işaret edilir. Hıçkıra hıçkıra ağlayan ve kendini perişan eden kişi, gerçek hayatın da çok fazla ağlayacağı, mutsuz olacağı günler yaşayacağına işaret etmektedir.

Rüyada Kendini Ağlarken Görmek

Rüyada kendini ağlayarak gören kimsenin sevineceği birkaç hadisenin art arda geleceğine işaret eder. Rüyada ağlamak, rahatlamak ve yüklerken kurtulmak demektir. Rüya sahibinin canını sıkan ve bu zaman kadar tahammül etmek zorunda kaldığın her şeyden kurtulacağı anlamına gelir. Ancak rüyada kendini feryat figan ağladığını gören kimsenin balına bir takım olumsuzlukların geleceğine delalet eder. 

Rüyada Sessiz Sessiz Ağlamak

Rüyasında kendini sıkarak ve ses çıkarmadan ağlayan kişi, maddi manevi rahatlayacağı anlamına gelmektedir. Rüya sahibinin gerçek hayatta ferahlayacağı, mutlu olacağı anlamına gelmektedir. Fakir bir kimsenin böyle bir rüya görmesi maddi olarak rahatlayacağına yorumlanır. Rüya sahibinin yakın zamanda bolluk ve berekete kavuşacağına işaret edilir.

Rüyada Ağlayarak Rahatlamak

Rüyasında hüngür hüngür ağladıktan sonra rahatladığını ve ferahladığını gören kişinin gerçek hayatında da rahata kavuşacağına yorumlanır. Ayrıca rüya sahibinin maddi olarak da bol kazançlar elde edeceğine, mutlu günler yaşayacağına işaret edilir.

Rüyada Hıçkırarak Ağlamak

Rüyasında hıçkırarak ağladığını gören kişinin aile hayatında sıkıntı günler yaşayacağına işaret edilir. Rüya sahibinin maddi manevi sorunlardan dolayı üzücü ve yıpratıcı günlerin yaşanacağına yorumlanır. Yeni bir işe başlayacak olan kişilerin rüyasında hıçkırarak ağladığını görmesi, o işte başarıya ulaşamayacağı ve zarar edeceğine işaret edilir.

Rüyada Sevinçten Ağlamak

Rüyasında sevinçten ağladığını gören kişinin gerçek hayatında da sevindirici olayların yaşanacağına işaret edilir. Rüya sahibinin aile hayatında huzur ve mutluluğun hakim olacağına, sıkıntılı günlerin tez vakitte son bulacağına ve çevresi tarafından çok sevilen bir kimse olduğu şeklinde yorumlanır. Yeni işe başlayacak kişilerin rüyalarında sevinçten ağladığını görmesi o işte başarıya ulaşacağına işaret edilmektedir.

Rüyada Çok Fazla Ağlamak

Rüyasında ağlamaktan kendini tutamayan bir kimsenin yeni bir işe başlayacağı, yaşanan aksiliklerden dolayı bu işte başarı sağlayamayacağına işaret edilir. Sıkıntılı bir döneme girileceği, rüya sahibinin bu süreçte çok yıpranacağına işaret edilir. 

Rüyada Gelinlikle Ağlamak

Bekar birinin rüyasında gelinlik giyip ağladığını görmek, gerçek hayatında da hayırlı ve güzel işler için gözyaşı dökeceğine işaret edilir. 

Rüyada Birine Sarılarak Ağlamak

Yeni bir işe dahil olan rüya sahibinin karşılaştığı engelleri bir bir kaldıracağına ve böylece çok başarılı olacağına işaret edilir. Tek başına ayaklarının üzerinde duran rüya sahibinin hayırlı kısmetlerinin çıkacağına ve böylece mutlu bir hayat yaşayacağına yorumlanır.

Alimlerin Yorumlarına Göre Rüyada Ağlamak

Nablusi: Rüyada yüksek sesle bağırarak, yahut elini yüzüne vurarak, söz söyleyerek, cep ve yakasını yırtarak ağlaması, uyanıkken bu şekilde ağlaması ile tabir edilir. Eğer ağlaması Allah korkusundan, Kur'ân dinlemek veya günahlarını hatırlamak pişmanlığından dolayı ise, rüya sahibinin ferah ve sevinçli olması, hüzün ve kederinin gitmesi ile tabir edilir.


Ebu Saidül Vaaz: Rüyasında tanıdığı bir insanın vefat etmesinden dolayı feryat ettiğini görenin rüyası, aynen çıkar. Ayrıca öldüğünü gördüğü kişi yüzünden felakete uğrar. Halk, kendisini ayıplar. Ahalinin vefat eden bir vali için feryat figan ağladıklarını görmek; o valinin zalim davranacağına işarettir. Halkın cenazesinin arkasından sükunetle ağladıklarını görmek ise, insanların bu vali sayesinde sevineceklerine delalet eder

Cafer-i Sadık: Ağladıktan sonra güldüğünü görenin eceli yakındır diyor.
Bazı tabirciler, sessiz sakin ağlamak; ferah ve sevinçtir demişlerdir. Bu defalarca tecrübe edilmiş bir rüyadır. Arkası mutlaka hayırdır.

Seyyid Süleyman: Rüyasında sakin sakin ağladığını gören, gamdan kurtulur. Bağırarak ağlamak; o mahalde oturanlar için iyi değildir. Musibet habercisidir. Ağlamadığı halde gözlerinden yaş aktığını gören, muradına erer. Ağladığını fakat, gözlerinden yaş gelmediğini gören, ümit ettiği şeyde hayal kırıklığına uğrar. Ağladığı sırada gözlerinden yaş yerine kan geldiğini gören, elinden kaçırdığı fırsat yüzünden pişman olur. Günahlarına tövbe eder

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!